Vegetarische curry

Curry leent zich fantastisch voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Hieronder zie je mijn favoriete vegetarische curry recepten.

Groentecurry met ei
Heb je nog wat restjes groente liggen? Verwerk ze in deze snelle groentecurry. In dit flexibele gerecht kun je allerlei soorten groenten kwijt, van prei, wortel en spitskool tot sperziebonen en spinazie. Wijk dus gerust af van onderstaand vegetarisch recept en varieer met groenten die nu in het seizoen zijn of toevallig nog in de koelkast liggen. Maak af met gekookte eieren en yoghurt en serveer met rijst voor een compleet vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken.
Recept bekijken
Linzencurry
Net als de meeste curry’s is ook deze linzencurry een snel en voedzaam vegetarisch gerecht. Hoewel de ingrediëntenlijst misschien aan de lange kant lijkt, is het bereiden van dit recept ontzettend simpel. Zelfs de currypasta zou je redelijk eenvoudig zelf kunnen maken, al heb je daar wel een breed scala aan kruiden voor nodig. Daarom hebben wij gekozen voor kant-en-klare currypasta met wat garam masala, dat van zichzelf een uitgebalanceerd kruidenmengsel is. Je koopt deze ingrediënten gewoon bij de supermarkt. Zo blijft deze linzencurry een simpel én toegankelijk vegetarisch recept.
Recept bekijken
Bloemkoolcurry
Als gezonde, snelle en makkelijk te bereiden maaltijd mag curry niet ontbreken in onze receptenlijst, helemaal omdat curry's vaak van zichzelf al een vegetarisch recept zijn. Vis, kip, rund- of lamsvlees toevoegen kan, maar veel belangrijker in dit gerecht zijn de kruiden en groenten. Welke? Dat kan van alles zijn. Wij maken 'm vandaag met bloemkool, sperziebonen, tomaten en aardappels, maar er zijn talloze combinaties mogelijk. En die kruiden? Wij kiezen voor currypasta uit een potje, want dat is wel zo snel en makkelijk. Een veelzijdig vegetarisch gerecht dat binnen een half uur op tafel staat.
Recept bekijken