Een nieuw avontuur

Een nieuw avontuur

Websites maken is niet nieuw voor me, maar Makkievega.nl wordt echt wel een ontdekkingstocht. Ik, Jop, ben de oprichter en maker van Makkievega.nl. Waar ik aardig wat ervaring heb met het publiceren van websites is koken een minder bekende bezigheid voor mij. Althans. Ik kook wel, maar nu moet ik toch echt wel meer mijn best gaan doen.

Uit het leven gegrepen, koken in een volle keuken

Het idee voor Makkievega.nl is mij aangedragen door mijn lieve vriendin Dorothee. Haar vraag was om een website met eenvoudige recepten te maken. Het vegetarische aspect heb ik er zelf aan toegevoegd.

De uitdaging

Website maken is mijn vak dus mijn doel is zeker ook wat te gaan verdienen met dit project. De secondaire doelen zijn bij dit project echter niet minder belangrijk. Het is een geweldige motivatie om met ons gezin, twee kids van op het moment van schrijven 6 en 8 jaar oud, wat bewuster te gaan eten.

We eten een groot deel van de dagen al zonder vlees, in veel gevallen koken we hierbij de ons bekende maaltijden, van aardappels, groente, vlees tot pasta bolognese. Maar dan met een vega schijf of vegetarische gehakt.

En bij die vega schijf en de vegetarische gehakt wringt het altijd een beetje bij mij. Ik heb het gevoel dat er een wereld aan lekkere gerechten is die gewoon oorspronkelijk vegetarisch zijn. Alleen ken ik die recepten niet. En ik ben bang dat ze ingewikkeld zijn.

Of dat zo is zal gaan blijken tijdens mij zoektocht naar 100 lekkere en eenvoudige vegetarische recepten.

Werving en selectie

Makkievega.nl moet dé plaats worden waar je terecht kunt voor een zeker weten lekkere en makkelijke maaltijd. Ik begin met de werving van 100 recepten die aan een set basis voorwaarden voldoen. Natuurlijk vegetarisch, lekker (subjectief snap ik), eenvoudig en passend bij een gezond dieet.

Dan volgt de selectie. Ik verwacht niet ineens 100 perfecte recepten te verzamelen. Sommige recepten zullen verbetering nodig hebben, andere recepten zijn gewoon niet geschikt. Met eigen inzicht en, met name, feedback van bezoekers hoop ik de selectie van 100 recepten doorlopend te kunnen verbeteren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *