Eiersoufflé

Wat een geweldig project is makkievega.nl toch. Het proefkoken van de recepten doet mij als onervaren dagelijkse-kost-kok zo nu en dan versteld staan van mijzelf. De eiersoufflé was er ook zo één.

Makkievega.nl draait om eenvoudig lekker vegetarisch koken. Ik moet dan ook direct maar even eerlijk zijn. Eiersoufflé vind ik geen makkelijk recept. Máár… wel erg leuk!

Het begint met het splitsen van eieren, de laatste keer dat ik dat deed was ik hooguit 12 en ik voel me er nu opnieuw een hele kok echte door. Het kan nu al niet meer stuk. Je kan je voorstellen dat ik mijn geluk dan ook niet op kan tijdens het maken van de bechamel (ik moest zelfs achteraf ontdekken dat dit bechamel is).

Mijn zoon Melle riep verrast uit “Kijk het wordt steeds dikker terwijl we er melk bij doen”. Ikzelf was al net zo verrast, wat een feest.

Kan het nog mooier? Ja dat kan. Sceptisch begin ik het eiwit met een garde te kloppen, wat moet daarvan terecht komen? Langzaam verandert het eiwit in een stijf wit schuim, het lijkt wel chocozoenen vulling.

Ontroerd van blijdschap mik ik alles door elkaar en schuif het de oven in.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is eiersoufflé-compressor-1024x768.jpg
Niet half zo mooi gerezen als menig Soufflé die ik ondertussen gegoogeld heb,
maar dit is wel even mijn eerste soufflé.

Aan het eind van het verhaal is er een soufflé, een eiersoufflé. Het was er één waar menig ervaren kok vast een hoop over te zeggen heeft. Maar ik denk dat geen andere soufflé mij ooit beter zal smaken dan deze.

Makkie? Nee. Vega, ja dat wel 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *