Grammen groente: 0 gram pp

Teriyaki tempeh

Teriyaki tempeh

In dit heerlijke recept gaan we aan de slag met tempeh. Deze “sojakoek” zit vol met onder meer vezels, vitamine B, ijzer en calcium en is daarom een uitstekende vleesvervanger. Het enige nadeel: van zichzelf heeft dit vegetarische product een smaak waar niet iedereen even…

Eiersoufflé

Eiersoufflé

Gek op ei? Probeer deze eiersoufflé eens. Dit is een simpel vegetarisch gerecht uit de Franse keuken dat niet niet alleen heel lekker is als ontbijt of lunch, maar ook prima ’s avonds als hoofdgerecht gegeten kan worden. Serveer er bijvoorbeeld krieltjes en broccoli bij…

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Eens zin in iets anders dan aardappels of pasta? Ga voor polenta. Gekookt is dit bijgerecht van mais(gries)meel behoorlijk papperig, terwijl de gebakken polenta uit dit recept just een lekker krokant laagje heeft. Beetje parmezaan erover, schaaltje groente erbij voor de vitaminen en je hebt…

Penne met geitenkaas en walnoten

Penne met geitenkaas en walnoten

Fan van geitenkaas en walnoten? Je eet deze klassieke smaakcombinatie misschien wel eens in een salade, quiche of bladerdeeghapje, maar wist je dat je met deze ingrediënten ook een heerlijke pasta kunt bereiden? Penne met geitenkaas en walnoten is een simpel vegetarisch gerecht om je…

Pasta pesto

Pasta pesto

Als je een druk leven hebt en ’s avonds snel aan tafel wilt, is het verleidelijk om naar kant-en-klare sauzen uit potjes te grijpen. Niks mis mee, maar zelfgemaakt is vaak natuurlijk lekkerder en gezonder. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, zeker bij…

Tagliatelle met roomsaus

Tagliatelle met roomsaus

Voor veel Italiaanse gerechten geldt: less is more. Een simpele pasta met roomsaus is daar een perfect voorbeeld van. Geen gedoe met een heleboel ingrediënten, maar een eenvoudige maaltijd met pure smaken. Als je kiest voor goede producten, zoals de verse tagliatelle die wij voor…

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi alla sorrentina Gnocchi is populair en dat is te begrijpen: het is snel en makkelijk te bereiden, geliefd bij het hele gezin en weer eens wat anders dan spaghetti. Bovendien kun je allerlei kanten op met deze pastaballetjes van aardappel en tarwemeel, ook als…

Gebakken gnocchi met saliesaus

Gebakken gnocchi met saliesaus

Gnocchi ken je waarschijnlijk wel als pastasoort, maar wist je dat je deze balletjes ook kunt bakken? Ze hebben dan opeens iets weg van gebakken aardappeltjes. Het bruine krokante korstje maakt zowel de smaak als de textuur van de gnocchi een stuk spannender, terwijl de…