Grammen groente: 100 gram pp

Bami goreng

Bami goreng

Het is en blijft natuurlijk het allersnelst en -simpelst om een bak bami af te halen bij de Chinees, maar met onderstaand recept bereid je dit gerecht ook eenvoudig zelf. Je zet deze vegetarische maaltijd al binnen een half uur op tafel, en dat zonder…

Foe yong hai

Foe yong hai

Je eet vast wel eens foe yong hai bij de Chinees, maar wist je dat dit eiergerecht in een half uur ook eenvoudig zelf op tafel zet? Zonder vlees of vis, maar mét een flinke portie groenten is deze foe yong hai een simpele, maar…

Boerenomelet

Boerenomelet

Een vegetarisch gerecht dat absoluut niet mag ontbreken in de categorie simpel en snel is deze boerenomelet. Voor de basisomelet heb je slechts twee ingrediënten nodig (eieren en melk), die je kunt vullen met zo’n beetje alles wat je nog hebt liggen. Geen stress dus…

Hartige pannenkoeken

Hartige pannenkoeken

Een vegetarisch recept voor… pannenkoeken? Misschien een beetje flauw, maar vergeet niet dat er méér is dan pannenkoeken met stroop en poedersuiker. Hartige pannenkoeken zijn namelijk ontzettend lekker als snelle, makkelijke maaltijd. Verstop er stiekem een heleboel groente in of maak er juist een lekker…

Gevulde portobello’s in bladerdeeg

Gevulde portobello’s in bladerdeeg

Een leuk vegetarisch recept voor op een herfstachtige dag: gevulde portobello’s uit de oven. Deze joekels van champignons zijn voedzaam, gezond en dankzij hun formaat en structuur perfect om te vullen. Wij doen dat in dit recept met spinazie, gorgonzola en pijnboompitten. Het knapperige omhulsel…

Bloemkoolsteaks

Bloemkoolsteaks

Nog zo’n lekker vegetarisch gerecht voor op de barbecue: bloemkoolsteaks. Dankzij het mengsel van olijfolie en citroensap in combinatie met de lichte grillsmaak is deze witte groente opeens niet saai meer. Typisch zo’n vegetarisch recept waar ook de echte carnivoor blij van wordt. Geen zin…

Aubergine schnitzels

Aubergine schnitzels

Aubergine, wij zijn er dol op. Door de milde smaak kan deze paarse groente eigenlijk overal wel bij. Zo is aubergine bijvoorbeeld lekker door de pasta, in een ovenschotel of salade, en in een krokant jasje kan deze veelzijdige groente zelfs als vleesvervanger door. Daarom…

Kikkererwten burgers

Kikkererwten burgers

Je eet geen vlees, maar hebt wel zin om lekker in een burger te happen? Ga dan aan de slag met kikkererwten. Je kent deze peulvrucht vast wel van falafel, maar je kunt er ook burgers van maken. Die zijn niet alleen heel lekker, maar…

Risotto met champignons

Risotto met champignons

Een vegetarisch recept waar je iets meer tijd nodig hebt, maar dat wél eenvoudig te bereiden en onzettend lekker is: risotto met champignons. Het toevoegen van de bouillon aan de risottorijst kost wat tijd, maar dat precieze, tijdrovende werkje ben je zo weer vergeten als…

Linguine met tomaten-truffelsaus en zwarte olijven

Linguine met tomaten-truffelsaus en zwarte olijven

Het is natuurlijk makkelijk om elke keer voor pasta met tomatensaus en kaas te kiezen, maar dat maakt vegetarisch eten wel een beetje saai. Gelukkig zijn een paar kleine toevoegingen vaak genoeg om een verrassende draai aan een recept te geven. Een beetje truffelpasta maakt…