Hoe wordt een recept geschreven?

Hoe wordt een recept geschreven?

Stap 1: Selectie en schrijven

De recepten op Makkievega.nl worden allemaal uitgezocht en geschreven door Danique. Danique is expert in vegetarische recepten en ik heb haar gevraagd een selectie van recepten te maken die passen binnen het idee van Makkievega.nl: makkie en vega zeg maar. En gezinsvriendelijk.

Bijna dagelijks heeft Danique een nieuw recept voor makkievega.nl klaar, waar ik vervolgens mee aan de slag kan gaan.

Stap 2: recepten publiceren

De recepten van Danique worden direct na schrijven op de website gepubliceerd. Zo zijn er zo snel mogelijk nieuwe recepten op de website beschikbaar. Hierdoor kan het gebeuren dat recepten eerst een tijd zonder foto’s op de website staan. Het proef koken en foto’s maken kost nou eenmaal veel tijd.

Stap 3: Proef koken en foto’s maken

Makkievega.nl is ontstaan uit mijn eigen wens om makkelijker lekker vegetarisch te kunnen koken. De recepten op Makkievega.nl zijn mijn gids en er is geen betere proefpersoon dan ikzelf. Als ik het kan koken, dan moet het wel makkelijk zijn.

Hoe eenvoudig de recepten ook zijn, ik merk dat ik de eerste keer dat ik een recept kook toch echt even aandacht nodig heb. Ik ben dan ook blij als ik twee recepten per week kan proef koken.

Van ieder recept dat ik kook maak ik een foto voor op de website en noteer ik eventuele tips en verbeteringen. Het tempo dan Danique heeft in het schrijven van de recepten kan ik niet bijhouden, maar ik hoop na een jaar de meeste recepten zelf ook getest te hebben.

Stap 4: Verbeteren van de recepten

In mijn ogen zijn de recepten op Makkievega.nl nooit echt af. Er zijn altijd variaties mogelijk of tips om het nog wat eenvoudiger te maken. Ook zullen minder populaire recepten vervangen worden door nieuwe kanshebbers. Zodoende ontwikkelt Makkievega.nl zich altijd door, met hulp van de bezoekers.

Uit het leven gegrepen, koken in een volle keuken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *