Ingrediënt: basilicum

Gevulde aubergines uit de oven

Gevulde aubergines uit de oven

In veel van onze recepten heeft de aubergine een mooie bijrol, maar vandaag staat deze paarse vruchtgroente zelf centraal. Gevulde aubergine uit de oven is een makkelijk en gezond vegetarisch recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Houd er wel rekening mee dat de aubergines na…

Asperges met aardappels en ei

Asperges met aardappels en ei

Gegrild, gekookt, door de risotto, op een plaattaart, in een soep… Met de asperge kun je allerlei kanten op. Toch blijven de simpelste gerechten soms het lekkerst. Neem deze groene asperges met aardappels en ei. Geen poespas of ingewikkelde bereidingswijze, maar een simpel vegetarisch gerecht…

Linguine met tomaten-truffelsaus en zwarte olijven

Linguine met tomaten-truffelsaus en zwarte olijven

Het is natuurlijk makkelijk om elke keer voor pasta met tomatensaus en kaas te kiezen, maar dat maakt vegetarisch eten wel een beetje saai. Gelukkig zijn een paar kleine toevoegingen vaak genoeg om een verrassende draai aan een recept te geven. Een beetje truffelpasta maakt…

Pasta pesto

Pasta pesto

Als je een druk leven hebt en ’s avonds snel aan tafel wilt, is het verleidelijk om naar kant-en-klare sauzen uit potjes te grijpen. Niks mis mee, maar zelfgemaakt is vaak natuurlijk lekkerder en gezonder. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, zeker bij…

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi alla sorrentina Gnocchi is populair en dat is te begrijpen: het is snel en makkelijk te bereiden, geliefd bij het hele gezin en weer eens wat anders dan spaghetti. Bovendien kun je allerlei kanten op met deze pastaballetjes van aardappel en tarwemeel, ook als…