Ingrediënt: boter

Eiersoufflé

Eiersoufflé

Gek op ei? Probeer deze eiersoufflé eens. Dit is een simpel vegetarisch gerecht uit de Franse keuken dat niet niet alleen heel lekker is als ontbijt of lunch, maar ook prima ’s avonds als hoofdgerecht gegeten kan worden. Serveer er bijvoorbeeld krieltjes en broccoli bij…

Aardappel-kaastaart

Aardappel-kaastaart

Een lekker en makkelijk vegetarisch recept van onze zuiderburen: aardappel-kaastaart. Hoewel je eindeloos kunt variëren met de inhoud van dit gerecht is zelfs de simpelste variant met enkel aardappels en kaas al zeer de moeite waard. Voor een vegetarisch gerecht dat net iets gezonder en…

Vegetarische Shepherd’s Pie

Vegetarische Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie is een traditioneel Britse ovenschotel waarmee je je even in een Engelse pub waant. Van oorsprong is dit geen vegetarisch recept, want Shepherd’s wijst juist naar het lamsvlees dat normaal gesproken rijkelijk aanwezig is in de pie. Gelukkig is er tegenwoordig vrijwel overal…

Vegetarische boerenkoolstamppot

Vegetarische boerenkoolstamppot

Zin in een ouderwets lekkere boerenkoolstamppot? Van deze Hollandse klassieker maak je eenvoudig een vegetarisch gerecht. Dat kan natuurlijk door de rookworst weg te laten of te vervangen door een vegetarisch exemplaar, maar het is verrassender én gezonder om voor extra veel groente te kiezen.…

Witlof tarte tatin

Witlof tarte tatin

Op zoek naar een simpel vegetarisch recept uit de Franse keuken? Probeer deze witlof tarte tatin eens. Deze hartige variant op het bekende zoete omgekeerde appeltaartje is heel geschikt als avondmaaltijd, bijvoorbeeld met een salade ernaast. Met slechts enkele ingrediënten en een bereidingstijd van een…

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Eens zin in iets anders dan aardappels of pasta? Ga voor polenta. Gekookt is dit bijgerecht van mais(gries)meel behoorlijk papperig, terwijl de gebakken polenta uit dit recept just een lekker krokant laagje heeft. Beetje parmezaan erover, schaaltje groente erbij voor de vitaminen en je hebt…

Penne met geitenkaas en walnoten

Penne met geitenkaas en walnoten

Fan van geitenkaas en walnoten? Je eet deze klassieke smaakcombinatie misschien wel eens in een salade, quiche of bladerdeeghapje, maar wist je dat je met deze ingrediënten ook een heerlijke pasta kunt bereiden? Penne met geitenkaas en walnoten is een simpel vegetarisch gerecht om je…

Risotto met champignons

Risotto met champignons

Een vegetarisch recept waar je iets meer tijd nodig hebt, maar dat wél eenvoudig te bereiden en onzettend lekker is: risotto met champignons. Het toevoegen van de bouillon aan de risottorijst kost wat tijd, maar dat precieze, tijdrovende werkje ben je zo weer vergeten als…

Macaroni met kaas en broccoli

Macaroni met kaas en broccoli

Zin in comfort food? Dan word je vast blij van dit recept voor macaroni met kaas (mac ’n cheese) en broccoli. De combinatie van pasta met (veel!) smeuïge kaas, romige bechamelsaus én een krokant korstje maakt deze ovenschotel de ultieme guilty pleasure. Hoewel de Amerikanen…

Tagliatelle met roomsaus

Tagliatelle met roomsaus

Voor veel Italiaanse gerechten geldt: less is more. Een simpele pasta met roomsaus is daar een perfect voorbeeld van. Geen gedoe met een heleboel ingrediënten, maar een eenvoudige maaltijd met pure smaken. Als je kiest voor goede producten, zoals de verse tagliatelle die wij voor…