Ingrediënt: parmezaan

Frittata met courgette en tomaatjes

Frittata met courgette en tomaatjes

Als liefhebber van makkelijke en gezonde maaltijden word je vast blij van deze frittata. Dit is een vegetarisch gerecht uit Italië dat grotendeels uit ei bestaat, maar net even anders wordt bereid dan bijvoorbeeld een omelet of Spaanse tortilla. De oven doet bij dit gerecht…

Gevulde aubergines uit de oven

Gevulde aubergines uit de oven

In veel van onze recepten heeft de aubergine een mooie bijrol, maar vandaag staat deze paarse vruchtgroente zelf centraal. Gevulde aubergine uit de oven is een makkelijk en gezond vegetarisch recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Houd er wel rekening mee dat de aubergines na…

Vegetarische spruitjesquiche

Vegetarische spruitjesquiche

Houdt het hele gezin van spruitjes? Daar moet je iets mee doen. Maak bijvoorbeeld deze spruitjesquiche op een frisse herfstdag. Dit is een heerlijk Hollands en vegetarisch gerecht waarin de kleine ronde kooltjes de hoofdrol spelen. De tomaatjes zorgen voor extra smaak en vitaminen, terwijl…

Aubergine schnitzels

Aubergine schnitzels

Aubergine, wij zijn er dol op. Door de milde smaak kan deze paarse groente eigenlijk overal wel bij. Zo is aubergine bijvoorbeeld lekker door de pasta, in een ovenschotel of salade, en in een krokant jasje kan deze veelzijdige groente zelfs als vleesvervanger door. Daarom…

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Eens zin in iets anders dan aardappels of pasta? Ga voor polenta. Gekookt is dit bijgerecht van mais(gries)meel behoorlijk papperig, terwijl de gebakken polenta uit dit recept just een lekker krokant laagje heeft. Beetje parmezaan erover, schaaltje groente erbij voor de vitaminen en je hebt…

Penne met geitenkaas en walnoten

Penne met geitenkaas en walnoten

Fan van geitenkaas en walnoten? Je eet deze klassieke smaakcombinatie misschien wel eens in een salade, quiche of bladerdeeghapje, maar wist je dat je met deze ingrediënten ook een heerlijke pasta kunt bereiden? Penne met geitenkaas en walnoten is een simpel vegetarisch gerecht om je…

Risotto met champignons

Risotto met champignons

Een vegetarisch recept waar je iets meer tijd nodig hebt, maar dat wél eenvoudig te bereiden en onzettend lekker is: risotto met champignons. Het toevoegen van de bouillon aan de risottorijst kost wat tijd, maar dat precieze, tijdrovende werkje ben je zo weer vergeten als…

Melanzane di parmigiana

Melanzane di parmigiana

Gezonde lasagne variant met aubergine Zin in een Italiaanse klassieker? Ga voor melanzane di parmigiana, een heerlijk vegetarisch gerecht met laagjes aubergine, mozzarella en parmezaan in tomatensaus. Deze ovenschotel is een gezonde variant op lasagne en bovendien kidsproof. Melanzane di parmigiana is geen moeilijk vegetarisch…

Pasta pesto

Pasta pesto

Als je een druk leven hebt en ’s avonds snel aan tafel wilt, is het verleidelijk om naar kant-en-klare sauzen uit potjes te grijpen. Niks mis mee, maar zelfgemaakt is vaak natuurlijk lekkerder en gezonder. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, zeker bij…

Macaroni met kaas en broccoli

Macaroni met kaas en broccoli

Zin in comfort food? Dan word je vast blij van dit recept voor macaroni met kaas (mac ’n cheese) en broccoli. De combinatie van pasta met (veel!) smeuïge kaas, romige bechamelsaus én een krokant korstje maakt deze ovenschotel de ultieme guilty pleasure. Hoewel de Amerikanen…