Ingrediënt: passata

Foe yong hai

Foe yong hai

Je eet vast wel eens foe yong hai bij de Chinees, maar wist je dat dit eiergerecht in een half uur ook eenvoudig zelf op tafel zet? Zonder vlees of vis, maar mét een flinke portie groenten is deze foe yong hai een simpele, maar…

Ovenschotel met boontjes

Ovenschotel met boontjes

Vind je de sperzieboon maar een suffe groente? In een ovenschotel worden die saaie boontjes net even spannender, terwijl de bereiding van zo’n schotel helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Deze ovenschotel met boontjes, aardappels en tomatensaus is bijvoorbeeld een supereenvoudig te maken vegetarisch recept.…

Pasta e ceci

Pasta e ceci

Pasta met kikkererwten Nodig voor vier personen 300 gram pasta (het liefst gemengde pasta of grote buizen, zoals rigatoni) 1 teentje knoflook 1 ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij paar takjes rozemarijn (of 2 tl gedroogde rozemarijn) 200 gram tomatenpuree (of passata) 400 gram kikkererwten…

Vegetarische groentelasagne

Vegetarische groentelasagne

Wie zoekt naar een simpel vegetarisch gerecht uit de Italiaanse keuken denkt waarschijnlijk niet direct aan lasagne. Daar zit toch immers gehakt in? Niet in deze groentevariant. Dit is een gezond vegetarisch recept dat in een handomdraai op tafel staat en aan te passen is…

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi alla sorrentina Gnocchi is populair en dat is te begrijpen: het is snel en makkelijk te bereiden, geliefd bij het hele gezin en weer eens wat anders dan spaghetti. Bovendien kun je allerlei kanten op met deze pastaballetjes van aardappel en tarwemeel, ook als…