Over Makkievega

Makkievega maakt vegetarisch koken makkelijk. Van de recepten op Makkievega.nl mag je het volgende verwachten:

  • Vegetarisch
  • Gezond (soms met een aanvullende salade)
  • Bereidingstijd van 30 minuten (+ oventijd etc)
  • Gezinsvriendelijk
  • Geschreven voor 4 personen
  • Continue verbetering op basis van gebruikerstips

Achtergrond

Veel vegetarische gerechten zijn wat meer gericht op de semi professionele hobby kok. Dat ben ik niet. Koken prima. Ik geniet van een lekkere zelf bereide maaltijd. Maar het moet echt niet te moeilijk worden.

Makkievega.nl is er voor iedereen die zelf zonder te veel gedoe een lekkere vega maaltijd op tafel wil zetten. De recepten zijn geschreven en geselecteerd met gezinnen in gedachte.

Makkievega.nl moet met de tijd groeien. Om de kwaliteit te waarborgen mogen er nooit meer dan 100 recepten op komen. De minst populaire recepten worden vervangen door nieuwe. Bestaande recepten worden verbeterd. Zo hoop ik de kwaliteit van de recepten op een steeds hoger niveau te krijgen. Makkelijker, gezonder en vooral lekkerder.

Wie zit erachter?

Ik ben Jop, vader van twee kinderen en absoluut geen top kok. Het initiële idee voor Makkievega.nl komt van mijn lieve vriendin Dorothee. De visie van de website is dan ook samen ontwikkeld.

We zijn beide geen full-time vegetariër en vinden op zijn tijd een stukje vlees heerlijk. In praktijk koken we echter veel zonder vlees. Voor ons persoonlijk is de voornaamste beweegreden om vegetarisch te eten duurzaamheid en dierenwelzijn.

De website is ontstaan uit ons eigen ongemak met vegetarisch koken. Als gewoonte-carnivoor val je snel terug op bekende recepten met een vleesvervanger. Aardappels, groente en een vega-schijf. Pasta met vegetarisch gehakt. Dat soort culinaire verwennerij.

Veel kookplezier!