Aardappel-kaastaart

Een lekker en makkelijk vegetarisch recept van onze zuiderburen: aardappel-kaastaart. Hoewel je eindeloos kunt variëren met de inhoud van dit gerecht is zelfs de simpelste variant met enkel aardappels en kaas al zeer de moeite waard. Voor een vegetarisch gerecht dat net iets gezonder en completer is doen wij ook broccoli in de taart, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die (of een andere groente) er los bij te serveren.

Nodig voor vier personen:
1 kilo aardappels
1 grote broccoli
25 gram roomboter
150 gram geraspte kaas, jong belegen
250 milliliter slagroom
gemalen nootmuskaat
peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met boter.

Schil en halveer de aardappels en kook 15 minuten. Giet af en laat drogen. Snijd de roosjes van de broccoli en kook 5 minuten.

Schaaf of snijd de aardappels in dunne plakjes en bestrooi met wat peper, zout en nootmuskaat.

Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal. Bedek met wat geraspte kaas en broccoliroosjes. Herhaal dit twee of drie keer tot de aardappelschijfjes en broccoli op zijn. Houd wat geraspte kaas achter.

Giet de slagroom over de taart. Bestrooi met het laatste beetje geraspte kaas en verdeel de overgebleven boter er in kleine stukjes overheen. Zet de aardappel-kaastaart voor 25 minuten in de oven.

Tips:
Sneller aan tafel? Bespaar tijd door voorgekookte aardappelschijfjes te gebruiken.

Voor extra smaak of ter variatie kun je extra ingrediënten aan deze taart toevoegen. Gehakte walnoot maakt deze ovenschaal bijvoorbeeld lekker knapperig.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.