Aardappel-kaastaart
Een lekker en makkelijk vegetarisch recept van onze zuiderburen: aardappel-kaastaart. Hoewel je eindeloos kunt variëren met de inhoud van dit gerecht is zelfs de simpelste variant met enkel aardappels en kaas al zeer de moeite waard. Voor een vegetarisch gerecht dat net iets gezonder en completer is doen wij ook broccoli in de taart, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die (of een andere groente) er los bij te serveren.
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 kilo aardappel
- 1 broccoli
- 25 gram boter
- 150 gram geraspte kaas jong belegen
- 250 milliliter slagroom
- gemalen nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met de helft van de boter
- Schil en halveer de aardappels, kook ze 15 minuten
- Snijd de broccoli en kook deze 5 minuten
- Schaaf of snijd de aardappels in dunne plakjes, bestrooi met peper, zout en nootmuskaat
- Leg een laagje aardappelschijfjes in de ovenschaal, dan geraspte kaas en broccoli. Herhaal dit twee of drie keer tot de aardappels en de broccoli op zijn. Houd wat kaas achter de hand
- Giet de slagroom over de taart en bestrooi dit met de overgebleven kaas, Verdeel de boter in stukjes eroverheen.
- Zet de taart 25 minuten in de oven
Notities
Tips:
Sneller aan tafel? Bespaar tijd door voorgekookte aardappelschijfjes te gebruiken. Voor extra smaak of ter variatie kun je extra ingrediënten aan deze taart toevoegen. Gehakte walnoot maakt deze ovenschaal bijvoorbeeld lekker knapperig.
Sneller aan tafel? Bespaar tijd door voorgekookte aardappelschijfjes te gebruiken. Voor extra smaak of ter variatie kun je extra ingrediënten aan deze taart toevoegen. Gehakte walnoot maakt deze ovenschaal bijvoorbeeld lekker knapperig.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!