Asperges met aardappels en ei

Gegrild, gekookt, door de risotto, op een plaattaart, in een soep… Met de asperge kun je allerlei kanten op. Toch blijven de simpelste gerechten soms het lekkerst. Neem deze groene asperges met aardappels en ei. Geen poespas of ingewikkelde bereidingswijze, maar een simpel vegetarisch gerecht voor op een mooie lentedag. Tegelijkertijd onderscheidt dit gerecht zich nét even van het klassieke recept. Niet alleen ontbreekt de ham (niet verrassend bij een vegetarisch recept), ook de geroosterde aardappeltjes met kruidenolie zorgen voor een leuke twist.
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven, grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 kilo krieltjes
  • 800 gram groene asperges
  • 4 eieren
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 80 gram veldsla
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Kook water voor de eieren

Aardappels en eieren bereiden

  • Was en halveer de krieltjes, maar laat ze in de schil
  • Met olijfolie met de kruiden, peper en zout en verdeel dit over de krieltjes
  • Zet de bakplaat 25 minuten in de oven
  • Kook de eieren in 8 minuten hard

Asperges grillen

  • Bestrijk de asperges met wat olijfolie
  • Gril de asperges een paar minuten in een verhitte grillpan. Bestrooi ze met wat peper en zout.

Serveertips

  • Pel en halveer de eieren. Serveer de asperges, krieltjes en twee halve eieren per persoon op een bedje van veldsla. Top af met wat blaadjes basilicum.

Notities

Wil je sneller aan tafel? In plaats van geroosterde krieltjes, kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor gekookte aardappels. Hussel deze om met een klontje boter, wat peper, zout en fijngehakte kruiden voor wat extra smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept