Aubergine schnitzels

Aubergine, wij zijn er dol op. Door de milde smaak kan deze paarse groente eigenlijk overal wel bij. Zo is aubergine bijvoorbeeld lekker door de pasta, in een ovenschotel of salade, en in een krokant jasje kan deze veelzijdige groente zelfs als vleesvervanger door. Daarom vandaag een vegetarisch recept voor aubergine schnitzels. Geserveerd met aardappelpuree en (een tweede) groente lijkt het haast alsof je aan een traditionele Hollandse maaltijd zit, maar dan met een moderne twist. Een AVG’tje 2.0, zeg maar.
Equipment
- Keukenpapier of schone theedoek
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 eieren
- bordje bloem
- bordje panko of paneermeel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels geraspte parmezaan
- olie
Instructies
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met zout en laat 5 minuten het vocht eruit trekken.
- Spoel de plakken daarna af en dep ze droog met het keukenpapier
- Zet drie bordjes klaar, de eerste met bloem, de tweede met geklopte eieren en de derde met panko (of paneermeel)
- Meng de paprikapoeder, oregano en parmezaan door de panko
- Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de pankomix
- Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak de aubergine schnitzels in een paar minuten aan beide kanten goudbruin
Notities
Aubergine schnitzels alleen zijn natuurlijk geen compleet vegetarisch gerecht, er moet nog iets bij om van een volledige maaltijd te kunnen spreken. Ga bijvoorbeeld voor een kant-en-klare aardappelpuree als bijgerecht zodat je snel aan tafel kunt, of maak zelf een gezonde bloemkoolpuree klaar. Ook die is sneller bereid dan je misschien denkt: kook een stronkje bloemkool gaar, voeg een beetje melk en boter toe en stamp tot een puree. Serveer er (gepofte) cherrytomaatjes bij en je kunt aan tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Ik ben helemaal niet zo’n aubergine liefhebber, maar dit was verrassend lekker.