Aubergine schnitzels

Aubergine schnitzels
Aubergine, wij zijn er dol op. Door de milde smaak kan deze paarse groente eigenlijk overal wel bij. Zo is aubergine bijvoorbeeld lekker door de pasta, in een ovenschotel of salade, en in een krokant jasje kan deze veelzijdige groente zelfs als vleesvervanger door. Daarom vandaag een vegetarisch recept voor aubergine schnitzels. Geserveerd met aardappelpuree en (een tweede) groente lijkt het haast alsof je aan een traditionele Hollandse maaltijd zit, maar dan met een moderne twist. Een AVG’tje 2.0, zeg maar.
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht
Gerecht soort Hapjes, Vleesvervanger
Porties 4 personen

Equipment

  • Keukenpapier of schone theedoek

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • bordje bloem
  • bordje panko of paneermeel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • olie

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi met zout en laat 5 minuten het vocht eruit trekken. 
  • Spoel de plakken daarna af en dep ze droog met het keukenpapier
  • Zet drie bordjes klaar, de eerste met bloem, de tweede met geklopte eieren en de derde met panko (of paneermeel)
  • Meng de paprikapoeder, oregano en parmezaan door de panko
  • Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de pankomix
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak de aubergine schnitzels in een paar minuten aan beide kanten goudbruin

Notities

Aubergine schnitzels alleen zijn natuurlijk geen compleet vegetarisch gerecht, er moet nog iets bij om van een volledige maaltijd te kunnen spreken. Ga bijvoorbeeld voor een kant-en-klare aardappelpuree als bijgerecht zodat je snel aan tafel kunt, of maak zelf een gezonde bloemkoolpuree klaar. Ook die is sneller bereid dan je misschien denkt: kook een stronkje bloemkool gaar, voeg een beetje melk en boter toe en stamp tot een puree. Serveer er (gepofte) cherrytomaatjes bij en je kunt aan tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


1 thought on “Aubergine schnitzels”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept