Bami Goreng

Het is en blijft natuurlijk het allersnelst en -simpelst om een bak bami af te halen bij de Chinees, maar met onderstaand recept bereid je dit gerecht ook eenvoudig zelf. Je zet deze vegetarische maaltijd al binnen een half uur op tafel, en dat zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Geen zin om veel verschillende soorten kruiden in huis te halen? Je kunt er uiteraard altijd zelf voor kiezen een kant-en-klare kruidenmix voor bami te gebruiken. Omdat we onze vegetarische recepten graag zo snel en simpel mogelijk houden, gebruiken we in dit recept verder een zak oosterse wokgroenten met prei, sperziebonen, witte kool, paprika en taugé.
Ingrediënten
- 300 gram mie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 400 gram Chinese wokgroenten
- 2 eetlepels ketjap
- 4 eieren
- olijfolie
Kruidenmix (of gebruik een kant & klare bami-mix)
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel korianderzaad
- ½ theelepel komijn
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, dit duurt slechts enkele minuten. Giet af en zet apart.
- Hak de teentjes knoflook en de ui fijn.
- Voeg de sambal, kurkuma, gemberpoeder, korianderzaad en komijn toe. Meng door elkaar en bak kort mee.
- Doe de wokgroenten erbij en roerbak enkele minuten. Bak ondertussen vier spiegeleieren.
- Schep de gekookte mie door de groenten. Voeg een scheutje ketjap toe en roer goed door elkaar. Serveer de bami goreng met de gebakken eieren en eventueel wat kroepoek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!