Bloemkoolsteaks

Bloemkoolsteaks
Nog zo’n lekker vegetarisch gerecht voor op de barbecue: bloemkoolsteaks. Dankzij het mengsel van olijfolie en citroensap in combinatie met de lichte grillsmaak is deze witte groente opeens niet saai meer. Typisch zo’n vegetarisch recept waar ook de echte carnivoor blij van wordt. Geen zin (of tijd) om de barbecue aan te steken? Duik dan de keuken in en bereid de bloemkoolsteaks in een grillpan of de oven.
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool (grote, stevige)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder (of paprikapoeder)
  • 1 eetlepel citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de zijkanten af, zorg hierbij dat de stam intact blijft. Snijd vier mooie steaks van circa 2 centimeter dik van de bloemkool.
  • Doe de olijfolie samen met het citroensap en het geperste teentje knoflook in een kom. Roer goed door elkaar. Bestrijk de plakken bloemkool met het mengsel en bestrooi beide kanten met de kerriepoeder (of paprikapoeder).
  • Verhit de barbecue of een grillpan. Gril een mooie grillstreep op de steaks. Zet, indien je een grillpan gebruikt, het vuur wat lager en gril rustig beetgaar in circa 8 minuten. Draai dan om en gril de andere kant op dezelfde manier.
  • Bestrooi de steaks met wat peper en zout en besprenkel eventueel met wat extra citroensap.

Notities

Serveertip nodig? Je kunt deze steaks op allerlei manieren eten. Behalve als onderdeel van een barbecue maaltijd, kun je de gegrilde bloemkool bijvoorbeeld serveren met (geroosterd) brood en een frisse salade. Het is slim om de overgebleven bloemkool (de zijkanten die je hebt afgesneden) in deze salade te verwerken! Ook lekker: bloemkoolsteaks met rijst en doperwtjes in sojasaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


1 thought on “Bloemkoolsteaks”

  • Leuk om te proberen de bloemkoolsteaks. Vlees grillen is nooit zo mijn ding, maar ik ben gek op vuurtje stoken dus ieder excuus is welkom. Het viel mij niet mee om meer dan twee goede plakken van de bloemkool te snijden. De smaak was goed, maar gaat niet met stip op één in de BBQ top tien. De volgende keer: wat meer geduld en wat steviger marineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept