Boerenomelet

Een vegetarisch gerecht dat absoluut niet mag ontbreken in de categorie simpel en snel is deze boerenomelet. Voor de basisomelet heb je slechts twee ingrediënten nodig (eieren en melk), die je kunt vullen met zo’n beetje alles wat je nog hebt liggen. Geen stress dus als je niet alle ingrediënten uit onderstaand vegetarisch recept in huis hebt, want deze omelet is juist ideaal om restjes op te maken. Ook fijn: het hoeft bij de boerenomelet allemaal niet zo voorzichtig. Is jouw omelet een beetje te vol of gescheurd? Geloof ons, een rommelig exemplaar is niet minder lekker.
Ingrediënten
- 8 eieren
- scheutje melk
- 1 ui
- 2 paprika's
- 1 aardappel
- 50 gram geraspte kaas
- olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Verhit een laag olie in een pan en bak de aardappelstukjes ongeveer 7 minuten.
- Snijd ondertussen de ui en paprika’s in stukjes en doe deze in de pan bij de aardappeltjes. Bak een paar minuten mee.
- Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom. Breng op smaak met wat peper en zout. Giet het mengsel over de aardappelblokjes en groenten in de pan.
- Strooi de kaas erover en laat de omelet circa 5 minuten bakken met de deksel op de pan.
- Draai de omelet om als de bovenkant is gestold. Dit gaat het makkelijkst met behulp van de deksel of een bord. Bak de andere kant nog 2 minuten.
- Snijd de omelet in stukken en serveer met brood en/of extra groente.
Notities
Grote honger? Ga voor 3 eieren persoon. Je kunt de ingrediënten dan over twee pannen verdelen voor twee kleinere omeletten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!