Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Een simpel maar lekker vegetarisch recept is nooit ver weg in de Italiaanse keuken. Zo zijn er talloze pasta’s zonder vlees die eenvoudig te bereiden zijn. Een zo’n vegetarisch gerecht is cannelloni met spinazie en ricotta. Deze gevulde pastapijpjes zijn favoriet bij het hele gezin, rijk aan groente en staan zo op tafel.

Nodig voor vier personen:
250 gram cannelloni
600 gram bladspinazie
2 blikken tomatenblokjes
450 gram ricotta
blokje parmezaanse kaas
2 bollen mozzarella
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 tl nootmuskaat
olijfolie
peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden en begin met het bereiden van de saus. Giet een eetlepel olie in een pan, voeg de gefruite ui toe en bak kort de teentjes knoflook mee. Voeg ook de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat vervolgens 10-15 minuten pruttelen.

Bereid ondertussen de vulling. Bak de spinazie met een scheut olijfolie en roer totdat deze geslonken is. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Voeg vervolgens de ricotta, nootmuskaat, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Schep het mengel in een spuitzak en vul de cannellonirolletjes. Geen spuitzak in huis? Vul de rolletjes dan met een klein lepeltje.

Bedek de ovenschaal met een laagje tomatensaus en plaats de gevulde rolletjes hier naast elkaar in. Bedek met een goede laag geraspte parmezaan en schenk hier de rest van de tomatensaus overheen. Top af met stukjes mozzarella.

Zet de schaal in de oven en bak de cannelloni in 25 minuten gaar.

Tip 1: Kun je geen cannellonirolletjes vinden in de supermarkt? Vervang deze dan door lasagnebladen.
Tip 2: Zin in variatie? Vervang een deel van de ricotta door vegetarisch gehakt.



Geef een reactie

Heb je tips voor dit recept? Variaties om het lekkerder, makkelijker of gezonder te maken? Laat ze dan hier achter. De meest populaire tips worden in het recept opgenomen. (Je emailadres wordt niet gepubliceerd)