Cannelloni met spinazie en ricotta

Een simpel maar lekker vegetarisch recept is nooit ver weg in de Italiaanse keuken. Zo zijn er talloze pasta’s zonder vlees die eenvoudig te bereiden zijn. Een zo’n vegetarisch gerecht is cannelloni met spinazie en ricotta. Deze gevulde pastapijpjes zijn favoriet bij het hele gezin, rijk aan groente en staan zo op tafel.
Equipment
- Spuitzak
- Ruime ovenschaal
Ingrediënten
- 250 gram cannelloni
- 600 gram bladspinazie
- 2 blikken tomatenblokjes
- 450 gram ricotta
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 2 bollen mozzarella
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
Voorbereiding en saus maken
- Verwarm de oven voor op 200 graden, snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd ook de spinazie zodat je straks makkelijker kan vullen.
- Fruit de ui en bak kort de teentjes knoflook mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat vervolgens 10-15 minuten pruttelen.
Vulling maken
- Bak de spinazie met een scheut olijfolie en roer totdat deze geslonken is. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Voeg vervolgens de ricotta, nootmuskaat, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
- Schep het mengel in een spuitzak en vul de cannellonirolletjes. Geen spuitzak in huis? Vul de rolletjes dan met een klein lepeltje.
- Start de ovenschaal met een laagje tomatensaus en plaats de gevulde rolletjes hier naast elkaar in. Bedek met een goede laag geraspte Parmezaan en schenk hier de rest van de tomatensaus overheen. Top af met stukjes mozzarella. Zet de schaal in de oven en bak de cannelloni in 25 minuten gaar.
Notities
- Geen spuitzak in huis? Vul de rolletjes dan met een klein lepeltje.
- Kun je geen cannellonirolletjes vinden in de supermarkt? Vervang deze dan door lasagnebladen.
- Zin in variatie? Vervang een deel van de ricotta door vegetarisch gehakt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!