Couscous met courgette

Wil je eens iets anders dan pasta of rijst? Couscous is een lekker en veelzijdig alternatief. Deze grof gemalen durumtarwe is te combineren met een heleboel smaken en is het basisingrediënt van veel vegetarische recepten. Daarbij is dit Noord-Afrikaanse product ook nog eens makkelijk te bereiden. Ideaal voor dagen waarop je weinig tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch lekker en gezond wilt eten. Dit vegetarische recept voor couscous met courgette, paprika en feta bereid je in slechts 20 à 25 minuten.
Ingrediënten
Basis ingrediënten
- 400 ml water
- 1 bouillonblokje
- 350 gr couscous
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 2 theelepel ras el hanout kruiden te koop in de supermarkt
- 150 gr feta
Dit heb je vast al in huis
- olijfolie
Instructies
Couscous koken
- Breng water met het bouillonblokje aan de kook
- Haal het water van het vuur als de bouillon opgelost is
- Voeg de couscous en een scheutje olijfolie toe
- Dek de couscous af met een theedoek of deksel en laat 10 minuten staan
Groente bereiden
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Snijd de courgette en de paprika
- Bak je ui, courgette en paprika 5 minuten
- Voeg de knoflook en ras el hanout kruiden toe, bak 2 minuten
- Meng de groenten met de couscous
Serveren
- Verdeel de couscous over de borden
- Verkruimel de feta over de borden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!