Falafel bowl

Gek op falafel? In een bowl zijn deze balletjes minstens net zo lekker als op een broodje, maar een stuk eenvoudiger naar binnen te werken. Bovendien is er in een kom meer dan genoeg ruimte voor alle vegetarische toppings en sausjes die jij lekker vindt. Om dit gerecht snel en simpel te houden hebben we gekozen voor kant-en-klare falafel, maar je kunt natuurlijk ook zelf verse maken.
Ingrediënten
Basis ingrediënten
- 400 gram falafel
- 200 gram couscous
- 200 gram kerstomaatjes
- 50 gram bladspinazie
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 4 eetlepels hummus
- yoghurtdressing
Kruiden en olie
- paprikapoeder
- komijn
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Kook water voor de couscous, bereid deze volgens de instructies op de verpakking.
- Halveer de kerstomaatjes, snijd de ui in halve ringen en de komkommer in plakjes. Snijd de paprika in stukjes. Was de blaadjes spinazie.
- Maak de couscous goed los met een vork en breng op smaak met paprikapoeder, komijn, een scheutje olijfolie en eventueel wat peper en zout. Roer goed door elkaar.
- Bak de falafel goudbruin, voeg aan het eind de paprika toe en bak dit 2 minuten mee.
Serveren
- Verdeel de couscous over 4 kommen. Verdeel de falafel, bladspinazie, paprika, tomaatjes, komkommer en rode ui over de bowls. Schep er een flinke lepel hummus bij en garneer met de yoghurtdressing.
Notities
Maak dit gerecht helemaal af door er flatbread bij te serveren.
Ook deze falafel bowl is een van die vegetarische recepten die je eenvoudig naar eigen smaak aanpast. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de inhoud van deze kom. Voeg bijvoorbeeld eens wat rode kool, zoete aardappel of feta toe, of vervang de couscous door zilvervliesrijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!