Foe yong hai

Je eet vast wel eens foe yong hai bij de Chinees, maar wist je dat dit eiergerecht in een half uur ook eenvoudig zelf op tafel zet? Zonder vlees of vis, maar mét een flinke portie groenten is deze foe yong hai een simpele, maar lekkere vegetarische maaltijd. Ook handig: dit is een van de vegetarische recepten waar je restjes groente in kwijt kunt, want je hebt van alles maar een beetje nodig. Serveer met witte rijst voor een complete maaltijd uit de Chinese keuken.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 milliliter passata
- 150 milliliter water
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels rijstazijn (evt. andere azijn)
- 1 eetlepel maïzena
- 8 eieren
- 2 wortels
- 1 prei
- 100 gram champignons
- Peper en zout
- zonnebloemolie
- 350 gram rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking
Saus bereiden
- Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn. Verhit twee eetlepels olie in een pannetje en fruit de ui en knoflook. Bak de eetlepels tomatenpuree kort mee.
- Voeg het water, de passata, azijn en gembersiroop toe en breng zachtjes aan de kook. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel wat peper, suiker of extra azijn toe.
- Los de maïzena op in een beetje water en voeg toe aan de saus. Laat een kwartiertje pruttelen tot de saus wat indikt.
Fou Yong Hai bereiden
- Snijd ondertussen de groenten. Maak dunne reepjes van de wortel, prei en bamboe en snijd de champignons in plakjes.
- Klop de eieren met een scheutje water of melk los in een kom. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verhit opnieuw een laag olie in een pan en bak de champignons, wortel en prei 2 minuten. Voeg de bamboe en losgeklopte eieren toe en bak de omelet. Schep regelmatig om tot het ei de gewenste gaarheid heeft.
- Verdeel de omelet over de borden en giet de (opgewarmde) saus erover. Serveer met rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!