Frittata met courgette en tomaatjes

Als liefhebber van makkelijke en gezonde maaltijden word je vast blij van deze frittata. Dit is een vegetarisch gerecht uit Italië dat grotendeels uit ei bestaat, maar net even anders wordt bereid dan bijvoorbeeld een omelet of Spaanse tortilla. De oven doet bij dit gerecht namelijk het meeste werk. Handig, want zo heb jij nog even je handen vrij voordat jullie straks aan tafel gaan. Bovendien is de kans op aanbranden kleiner dan bij eieren die in een pan worden gebakken. Misschien nog wel het lastigste aan dit recept is het kiezen van de vulling; er zijn namelijk talloze goede smaakcombinaties te verzinnen. In onderstaand vegetarisch recept doen wij alvast een lekkere suggestie.
Ingrediënten
- 8 eieren
- 250 gram crème fraîche of 250 milliliter volle melk, yoghurt of room
- 100 gram geraspte Parmezaan
- 2 courgettes
- 300 gram kerstomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in met olie
- Snijd de courgettes in dunne plakjes, halveer de tomaatjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
- Giet een scheutje olijfolie in de ovenschaal en voeg de gesneden ingrediënten toe. Besprenkel met wat peper en zout en roer alles door elkaar. Zet 10 minuten in de oven.
- Kluts de eieren met de crème fraîche in een kom. Voeg de geraspte kaas toe en kluts mee.
- Haal de schaal met groenten uit de oven en schenk het eiermengsel erover. Zet de schaal terug in de oven en laat in 25 tot 30 minuten stevig worden.
- Haal de frittata uit de oven en bestrooi eventueel met wat extra Parmezaan. Snijd in stukken en serveer met een salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!