Gebakken gnocchi met saliesaus

Gebakken gnocchi met saliesaus

Gnocchi ken je waarschijnlijk wel als pastasoort, maar wist je dat je deze balletjes ook kunt bakken? Ze hebben dan opeens iets weg van gebakken aardappeltjes. Het bruine krokante korstje maakt zowel de smaak als de textuur van de gnocchi een stuk spannender, terwijl de binnenkant heerlijk zacht blijft. Ook leuk: deze alternatieve bereidingswijze biedt een heleboel nieuwe mogelijkheden in de keuken. Nieuw betekent in dit geval trouwens niet ingewikkeld, integendeel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarisch recept voor gebakken gnocchi met saliesaus? Lekker, eenvoudig en snel op tafel.

Nodig voor vier personen:
1 kilo gnocchi
scheutje olijfolie
4 takjes verse salie
200 gram boter
peper en zout
100 gram parmezaan

Aan de slag:
Doe wat olijfolie (of boter) in een pan en bak de gnocchi op een middelhoog vuur goudbruin.

Snijd de salie in stukjes. Doe de boter in een pannetje en laat op een laag vuur smelten. Laat de boter niet bruin worden. Voeg de salie toe en laat een paar minuten trekken. Blijf ondertussen roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de salie-botersaus over de gnocchi en bestrooi met parmezaan.

Tips:
Bovenstaand recept is ideaal voor als je snel een lekker vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten. Heb je meer tijd of ben je op zoek naar variatie? Voeg dan bijvoorbeeld een scheutje kookroom toe aan de salie-botersaus of vervang de boter door roomkaas en broccoli voor wat extra vitamientjes.

Deze salie-botersaus is uiteraard ook heel lekker met gekookte gnocchi.Geef een reactie

Heb je tips voor dit recept? Variaties om het lekkerder, makkelijker of gezonder te maken? Laat ze dan hier achter. De meest populaire tips worden in het recept opgenomen. (Je emailadres wordt niet gepubliceerd)