Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente

Gebakken polenta met parmezaanse kaas en groente
Eens zin in iets anders dan aardappels of pasta? Ga voor polenta. Gekookt is dit bijgerecht van mais(gries)meel behoorlijk papperig, terwijl de gebakken polenta uit dit recept just een lekker krokant laagje heeft. Beetje parmezaan erover, schaaltje groente erbij voor de vitaminen en je hebt een smaakvol vegetarisch gerecht uit Noord-Italië op tafel staan. Tip: koop voorgekookte polenta, anders sta je straks 40 tot 50 minuten te roeren en is polenta opeens geen snel vegetarisch recept meer.
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoeltijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Basis ingrediënten

  • 1 liter water
  • 250 gram polenta maismeel of maisgriesmeel
  • 60 gram boter
  • 150 gram creme fraïche
  • 100 gram geraspte parmezaan

Dit heb je vast al in huis

  • Peper en zout
  • Olijfolie

Serveren met

  • 1 Broccoli of een andere groente naar keuze

Instructies
 

Polenta maken (15min)

  • Kook 1 liter water
  • Voeg de polenta al roerend toe. Blijf roeren zodat de pap niet aanbrandt, wordt de polenta te dik, voeg dan meer water toe. De polenta is klaar als deze loslaat van de zijkanten van de pan.
  • Haal de polenta van het vuur
  • Meng de boter, creme fraîche en parmazaan door de polenta. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Schep een laag van 1 tot 1,5 centimeter dik in een met vershoudfolie bedekte ovenschaal. Strijk de bovenkant glad. Laat afgedekt afkoelen en opstijven in de koelkast.

Groente bereiden

  • Terwijl de polenta afkoelt kan je de groente bereiden. Kook de broccoli of maak er een salade van met uitjes en tomaat.

Polenta bakken, groente bereiden (15min)

  • Snijd de polenta in vierkante of langwerpige stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de stukjes in circa 4 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
  • Strooi wat parmezaan over de polenta en serveer met de groente.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept