Gevulde aubergines uit de oven

Gevulde aubergines uit de oven
In veel van onze recepten heeft de aubergine een mooie bijrol, maar vandaag staat deze paarse vruchtgroente zelf centraal. Gevulde aubergine uit de oven is een makkelijk en gezond vegetarisch recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Houd er wel rekening mee dat de aubergines na de bereiding nog ongeveer 20 minuten de oven in moeten. Het is het wachten overigens meer dan waard, want op deze manier worden de aubergines lekker smeuïg. Een gezond vegetarisch gerecht om je vingers bij af te likken!
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Gerecht soort Ovengerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 aubergines (grote)
  • 6 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitjes
  • olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Aubergines voorbereiden

  • Halveer de aubergines in de lengte en kook 5 minuten in een pan water. Lepel het binnenste vruchtvlees eruit, laat de buitenste rand van een 1/2 centimeter zitten. Hak het vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een zeef. Bestrooi met een snuf zout om het bittere vocht eruit te laten trekken.
  • Leg de aubergines op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschaal. Bestrijk met wat olijfolie en zet ongeveer 15 minuten in de oven. De aubergines moeten goed zacht zijn als je ze eruit haalt.

Vulling maken

  • Snijd ondertussen de ui en teentjes knoflook fijn en fruit in een laagje olie in een pan. Voeg de fijngesneden aubergine toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. Snijd de tomaten in blokjes en bak deze 5 minuten mee. Roer de fijngesneden basilicumblaadjes erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Scheur de bol mozzarella in stukjes. Vul de voorgegaarde halve aubergines met de tomatensaus. Leg de stukjes mozzarella er op en bestrooi met wat Parmezaan.
  • Zet de aubergines terug in de oven en bak ze in circa 20 minuten gaar.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Bestrooi de aubergines met de geroosterde pijnboompitten en serveer uit.

Notities

Tips:
  • Serveer de gevulde aubergines met gebakken aardappeltjes, pasta of een stuk grof brood.
  • Je kunt de aubergines ook vullen met allerlei andere ingrediënten die jij lekker vindt. De combinatie van Griekse yoghurt, pijnboompitten, granaatappelpitjes en wat munt is bijvoorbeeld heel geslaagd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept