Gevulde paprika’s uit de oven

Misschien vind je gevulde paprika’s maar een saai en stereotiep vegetarisch recept, maar het is natuurlijk maar net wat je er zelf van maakt. Je kunt dit gerecht namelijk zo simpel houden of spannend maken als jij wilt. Gehakt is in dit geval natuurlijk geen optie, maar er blijven genoeg andere lekkere ingrediënten over waarmee je eindeloos kunt variëren. Geef de paprika’s bijvoorbeeld een Mediterraans of Mexicaans tintje of vul ze met groente die je toevallig nog in huis hebt. Zoals altijd gaan wij voor de makkelijke, (redelijk) gezonde variant van een vegetarisch gerecht. Vandaag: gevulde paprika’s met rijst, groente en mozzarella.

Nodig voor vier personen:
4 grote paprika’s (in een kleur naar keuze)
4 kopjes rijst
2 uien
3 teentjes knoflook
4 wortelen
250 gram champignons
bosje peterselie
klein blikje tomatenpuree
1 bol mozzarella
scheutje olijfolie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet water op voor de rijst. Doe een beetje olijfolie in het water tegen het plakken en kook de rijst gaar.

Snijd ondertussen de ui, teentjes knoflook, wortelen en champignons in stukjes. Fruit de ui en knoflook in een laagje olie in een pan. Voeg vervolgens de stukjes wortel en champignon toe. Laat even bakken en roer af en toe door.

Snijd ook de peterselie fijn. Voeg samen met de gekookte rijst toe aan de gebakken groenten. Meng goed door elkaar. Doe tot slot de tomatenpuree erbij.

Was de paprika’s en snijd de bovenkant eraf. Verwijder de zaadlijst zodat de paprika zo hol mogelijk is. Schep de rijst in de paprika’s.

Scheur de bol mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Zet 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de overgebleven rijst.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.