Gevulde paprika’s uit de oven
Misschien vind je gevulde paprika’s maar een saai en stereotiep vegetarisch recept, maar het is natuurlijk maar net wat je er zelf van maakt. Je kunt dit gerecht namelijk zo simpel houden of spannend maken als jij wilt. Gehakt is in dit geval natuurlijk geen optie, maar er blijven genoeg andere lekkere ingrediënten over waarmee je eindeloos kunt variëren. Geef de paprika’s bijvoorbeeld een Mediterraans of Mexicaans tintje of vul ze met groente die je toevallig nog in huis hebt. Zoals altijd gaan wij voor de makkelijke, (redelijk) gezonde variant van een vegetarisch gerecht. Vandaag: gevulde paprika’s met rijst, groente en mozzarella.
Ingrediënten
- 4 paprika's (grote, kleur naar keuze)
- 4 kopjes rijst
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 250 gram champignons
- bosje peterselie
- 70 gram tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui, knoflook, wortelen en champignons in kleine stukjes. Snijd ook de peterselie fijn.
- Voeg alle groenten, de peterselie en de rijst samen en meng door elkaar. Voeg tot slot de tomatenpuree toe.
- Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Schep de vulling in de paprika's.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de paprika's.
- Zet 20-30 minuten in de oven. Serveer met de overgebleven rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!