Gevulde portobello’s in bladerdeeg

Gevulde portobello’s in bladerdeeg
Een leuk vegetarisch recept voor op een herfstachtige dag: gevulde portobello’s uit de oven. Deze joekels van champignons zijn voedzaam, gezond en dankzij hun formaat en structuur perfect om te vullen. Wij doen dat in dit recept met spinazie, gorgonzola en pijnboompitten. Het knapperige omhulsel van bladerdeeg geeft de portobello’s een extra bite. Serveer de portobello’s met salade of pasta voor een compleet vegetarisch gerecht.
0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 portobello's (grote)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 150 gram spinazie (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Verse spinazie kort koken. In een vergiet het vocht goed uit de spinazie drukken met een lepel.
  • Meng de spinazie met de gorgonzola en voeg de helft van de pijnboompitten toe.
  • Snijd de stelen uit de portobello’s en verwijder de lamellen (het bruingekleurde deel aan de onderkant van de hoed). Vul met het mengsel.
  • Leg de plakjes bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet in het het midden van elk plakje een portobello. Vouw de hoeken omhoog over de portobello’s heen. Vouw ook de rest van het bladerdeeg omhoog en druk goed aan.
  • Verdeel de rest van de pijnboompitten over de portobello’s en zet voor 25 minuten in de oven.

Notities

Je kunt portobello’s met allerlei verschillende ingrediënten vullen.
  • Wat dacht je bijvoorbeeld van portobello’s met pompoenrisotto of portobello’s met boerenkool?
  • ’s Zomers zijn deze gevulde champignons ook heel lekker vanaf de barbecue, vooral als je voor frisse ingrediënten kiest. Portobello’s met perzik of met cherry tomaatjes en mozzarella zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor op een warme dag.
  •  
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept