Gevulde zoete aardappels

Gevulde zoete aardappels zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden, maar of het van origine ook een snel vegetarisch gerecht is? Niet echt. Poffen in de oven kost al gauw 45 minuten, en die tijd heb je soms gewoon niet. Met de magnetron kun je de bereidingstijd echter flink verkorten. Ideaal voor als je van zoete aardappels eens iets anders wilt maken dan friet, maar niet te lang in de keuken kunt staan. In onderstaand vegetarisch recept hebben we gekozen voor een frisse tzatzikivulling, maar je geeft deze zoete allemansvriend net zo makkelijk een Mexicaans, Aziatisch of Spaans tintje.
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Gerecht soort Ovengerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 zoete aardappels
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • verse munt
  • citroensap
  • 50 gram feta
  • 1 rode ui
  • peper

Instructies
 

  • Was de zoete aardappels, droog ze af en leg in een schaal (gebruik geen aluminiumfolie). Pof 8 tot 10 minuten op vol vermogen in de magnetron. Draai ze halverwege een keer om. Je kunt met een prikker controleren of ze gaar zijn. Laat 5 minuten nagaren in de schaal of wikkel ze in folie of een schone theedoek.
  • Maak ondertussen de tzatziki. Schil de komkommer en snijd of rasp met een grove rasp in kleine stukjes, pers de teentjes knoflook en hak de blaadjes munt fijn. Meng samen met de Griekse yoghurt en een beetje citroenrasp. Breng op smaak met wat peper.
  • Verkruimel de feta en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de zoete aardappels open en vul met een flinke schep tzatziki. Maak af met de verkruimelde feta, uiringen en wat blaadjes munt. Serveer met olijven of een salade.
Trefwoord Makkelijk, Snel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept