Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi is populair en dat is te begrijpen: het is snel en makkelijk te bereiden, geliefd bij het hele gezin en weer eens wat anders dan spaghetti. Bovendien kun je allerlei kanten op met deze pastaballetjes van aardappel en tarwemeel, ook als je een vegetarisch gerecht wilt maken. Onze favoriet? Een simpel vegetarisch recept voor gnocchi alla sorrentina. Want hoe veelzijdig gnocchi ook is, misschien is dit eenvoudige gerecht met tomatensaus, mozzarella en basilicum wel het állerlekkerste.

Nodig voor vier personen:
3 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
enkele blaadjes basilicum
peper en zout
600 gram passata
1 kilo gnocchi
250 gram mozzarella
100 gram parmezaanse kaas

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook bruin.

Verwijder de knoflook en voeg de passata toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout en een paar blaadjes basilicum. Roer door en laat de saus zo’n 15 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.

Kook ondertussen de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Ze zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Giet af en roer de gnocchi in de pan door de tomatensaus. Snijd de mozzarella in blokjes.

Schep de helft van de gnocchi in een ovenschaal en verdeel de helft van de mozzarella eroverheen. Schep de overgebleven helft gnocchi en mozzarella erbovenop. Bestrooi met parmezaan en een paar blaadjes basilicum.

Plaats de schotel voor 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.

Tip:
Extra snel aan tafel? Gnocchi in tomatensaus is ook heel lekker zonder deze in de oven te bakken. Serveer de gnocchi dan direct na het koken met de tomatensaus en flink wat parmezaan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.