Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi is populair en dat is te begrijpen: het is snel en makkelijk te bereiden, geliefd bij het hele gezin en weer eens wat anders dan spaghetti. Bovendien kun je allerlei kanten op met deze pastaballetjes van aardappel en tarwemeel, ook als je een vegetarisch gerecht wilt maken. Onze favoriet? Een simpel vegetarisch recept voor gnocchi alla sorrentina. Want hoe veelzijdig gnocchi ook is, misschien is dit eenvoudige gerecht met tomatensaus, mozzarella en basilicum wel het állerlekkerste.
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- verse basilicum
- peper en zout
- 600 gram passata
- 1 kilo gnocchi
- 250 gram mozzarella
- 100 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook bruin.
- Verwijder de knoflook en voeg de passata toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout en een paar blaadjes basilicum. Roer door en laat de saus zo’n 15 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Ze zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Giet af en roer de gnocchi in de pan door de tomatensaus. Snijd de mozzarella in blokjes.
- Schep de helft van de gnocchi in een ovenschaal en verdeel de helft van de mozzarella eroverheen. Schep de overgebleven helft gnocchi en mozzarella erbovenop. Bestrooi met Parmezaan en een paar blaadjes basilicum.Plaats de schotel voor 10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
Notities
Tip:
Extra snel aan tafel? Gnocchi in tomatensaus is ook heel lekker zonder deze in de oven te bakken. Serveer de gnocchi dan direct na het koken met de tomatensaus en flink wat parmezaan.
Extra snel aan tafel? Gnocchi in tomatensaus is ook heel lekker zonder deze in de oven te bakken. Serveer de gnocchi dan direct na het koken met de tomatensaus en flink wat parmezaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!