Groente wokschotel

Deze groentewok is een ontzettend makkelijk en gezond eenpansgerecht waarmee je ook nog eens lekker kunt variëren. Net als bij veel andere vegetarische recepten pas je dit gerecht namelijk eenvoudig naar eigen smaak (of voorraad) aan. Dat restje paprika dat nog in de koelkast ligt kun je bijvoorbeeld prima klein snijden en in de wok bij de andere groenten gooien. Ook lekker: blokjes tofu ter afwisseling van al dat groen, al houden wij het vandaag slechts bij groente met enkele toppings.

Nodig voor vier personen:
1 teentje knoflook
stukje gember van 1-2 centimeter
1 prei
1 rode ui
1 courgette
1 broccoli
2 tomaten
250 gram champignons
200 gram sperziebonen
sojasaus
chilisaus
sesamzaadjes
verse koriander
olie om in te bakken

Aan de slag:
Was en snijd de groenten. Snipper de ui, snijd de courgette in slierten, de broccoli in roosjes, de tomaten, champignons en sperziebonen in stukjes en de prei in ringen. Hak de gember en knoflook fijn.

Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en prei enkele minuten.

Voeg de gesneden courgette, broccoli, tomaten, champignons en sperziebonen toe. Roerbak 5 tot 7 minuten al omscheppend gaar op hoog vuur. Let op dat de groenten wel goed knapperig blijven.

Giet naar smaak een paar eetlepels sojasaus en chilisaus bij de groenten en roerbak nog 1 minuut.

Verdeel de groenten over vier borden. Hak de blaadjes koriander grof en strooi samen met de sesamzaadjes over de groenten. Serveer eventueel met brood, rijst of gekookte aardappels voor een complete vegetarische maaltijd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.