Hartige pannenkoeken

Een vegetarisch recept voor… pannenkoeken? Misschien een beetje flauw, maar vergeet niet dat er méér is dan pannenkoeken met stroop en poedersuiker. Hartige pannenkoeken zijn namelijk ontzettend lekker als snelle, makkelijke maaltijd. Verstop er stiekem een heleboel groente in of maak er juist een lekker kaasfeestje van. Wie nog een gaatje over heeft kan natuurlijk altijd afsluiten met een zoete variant. Zo zijn pannenkoeken opeens een vegetarisch gerecht waar het hele gezin blij van wordt.
No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 milliliter melk
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken

Voor de vulling

  • 150 gram creme fraïche
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zeef de bloem in een kom, voeg een snuf zout toe en breek de eieren erin. Giet ongeveer de helft van de melk erbij en meng door elkaar met een mixer of garde tot een samenhangend geheel. Giet de andere helft van de melk erbij en mix of roer tot een glad beslag.
  • Snijd de champignons en paprika in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons en paprika kort.
  • Verhit een klontje boter of wat olie in een pan en giet een soeplepel beslag in het midden. Verdeel het beslag over de bodem en bak de pannenkoeken in 2 tot 3 minuten per kant goudgeel en krokant.
  • Roer de crème fraîche door de gebakken paprika en champignons. Schep het mengsel op de pannenkoeken en rol op. Leg de rollen naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet 10 minuten in de oven.

Notities

Tip:
Pesto, zongedroogde tomaatjes, ricotta, spinazie… Je kunt hartige pannenkoeken met allerlei ingrediënten vullen. Wees dus niet bang om te experimenteren, wie weet wat voor lekkere smaakcombinatie dat oplevert.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept