Hartige pannenkoeken

Een vegetarisch recept voor… pannenkoeken? Misschien een beetje flauw, maar vergeet niet dat er méér is dan pannenkoeken met stroop en poedersuiker. Hartige pannenkoeken zijn namelijk ontzettend lekker als snelle, makkelijke maaltijd. Verstop er stiekem een heleboel groente in of maak er juist een lekker kaasfeestje van. Wie nog een gaatje over heeft kan natuurlijk altijd afsluiten met een zoete variant. Zo zijn pannenkoeken opeens een vegetarisch gerecht waar het hele gezin blij van wordt.

Nodig voor vier personen:
Voor de pannenkoeken (circa 8 stuks):
250 gram bloem
2 eieren
500 milliliter melk
snufje zout
olie of boter om in te bakken

Voor de vulling:
150 gram crème fraîche
200 gram champignons
1 rode paprika
100 gram geraspte oude kaas
olie om in te bakken

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de bloem in een kom, voeg een snuf zout toe en breek de eieren erin. Giet ongeveer de helft van de melk erbij en meng door elkaar met een mixer of garde tot een samenhangend geheel. Giet de andere helft van de melk erbij en mix of roer tot een glad beslag.

Snijd de champignons en paprika in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons en paprika kort.

Verhit een klontje boter of wat olie in een pan en giet een soeplepel beslag in het midden. Verdeel het beslag over de bodem en bak de pannenkoeken in 2 tot 3 minuten per kant goudgeel en krokant.

Roer de crème fraîche door de gebakken paprika en champignons. Schep het mengsel op de pannenkoeken en rol op. Leg de rollen naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet 10 minuten in de oven.

Tip:
Pesto, zongedroogde tomaatjes, ricotta, spinazie… Je kunt hartige pannenkoeken met allerlei ingrediënten vullen. Wees dus niet bang om te experimenteren, wie weet wat voor lekkere smaakcombinatie dat oplevert.



Geef een reactie

Heb je tips voor dit recept? Variaties om het lekkerder, makkelijker of gezonder te maken? Laat ze dan hier achter. De meest populaire tips worden in het recept opgenomen. (Je emailadres wordt niet gepubliceerd)