Kokos-noedelsoep

Mihoen, citroengras, kokosmelk, taugé… Zomaar wat ingrediënten die onmisbaar zijn bij het bereiden van de lekkerste Aziatische vegetarische recepten. In dit recept verwerken we ze in een vullende, vegetarische kokos-noedelsoep. Dit Thaise gerecht is lekker romig, snel te bereiden en nog gezond ook. En die ingrediënten? Die koop je gewoon bij de plaatselijke toko of supermarkt, waardoor dit vegetarische soepje heel toegankelijk en betaalbaar is.
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1.2 liter water
- 500 milliliter kokosmelk
- 1 stengel citroengras (of 1.5TL gemalen citroengras)
- 200 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 250 gram mihoen
- 125 gram taugé
- 1 limoen
- sojasaus
- peper en zout
Instructies
- Maak de bouillon klaar met het water en de bouillonblokjes.
- Was en snijd ondertussen de groenten. Halveer de sperziebonen, snijd de paprika in stroken en de champignons in plakjes. Hak de rode peper fijn en halveer de stengel citroengras.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een soeppan en roerbak de sperziebonen, paprika, champignons en rode peper enkele minuten.
- Schenk de bouillon samen met de kokosmelk bij de groenten in de soeppan. Voeg de gesneden stengel citroengras (of de poeder) toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Kook de laatste minuten de mihoen mee.
- Verwijder de stengel citroengras. Voeg als laatst de taugé toe aan de pan en kook heel even mee.
- Breng de soep op smaak met een scheutje sojasaus, wat limoensap, peper en/of zout. Serveer de kokos-noedelsoep direct uit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!