Komkommerroerbak

Komkommerroerbak

Deze vegetarische komkommerroerbak heeft alles wat je van een lichte, snelle maaltijd verwacht: hij is fris, gezond en kan in een kwartier worden bereid. Lekker met rijst, reepjes omelet en andere roerbakgroenten zoals paksoi en champignons, al kun je ook een eigen draai geven aan onze vegetarische recepten. Vervang de rijst bijvoorbeeld door mie of ga ter variatie voor wokgroenten zoals prei, peultjes en gele wortel.

Nodig voor vier personen:
4 eieren
2 komkommers
1 stronk paksoi
250 gram champignons
3 bosuitjes
400 gram snelkookrijst
sojasaus naar smaak
2 eetlepels sesamzaadjes
zonnebloemolie
zout

Aan de slag:
Zet een pan met water op voor de rijst. Rooster de sesamzaadjes in circa 2 minuten goudbruin in een droge koekenpan.

Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met een snufje zout. Giet een scheutje olie in een pan en bak in circa 6 minuten tot omelet. Keer halverwege om. Snijd daarna in reepjes.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schep de zaadlijsten eruit. Snijd in plakjes. Snijd de paksoi en champignons in stukjes en de bosuitjes schuin in ringen.

Verhit een scheutje olie in een wokpan. Roerbak de paksoi en champignons ongeveer 2 minuten. Doe de komkommer en bosuitjes erbij en bak 1 minuut mee. Giet de sojasaus in de wok en roer door de groenten.

Schep de rijst op vier borden en verdeel de gewokte groenten erover. Top af met de reepjes omelet en de geroosterde sesamzaadjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.