Komkommerroerbak

Deze vegetarische komkommerroerbak heeft alles wat je van een lichte, snelle maaltijd verwacht: hij is fris, gezond en kan in een kwartier worden bereid. Lekker met rijst, reepjes omelet en andere roerbakgroenten zoals paksoi en champignons, al kun je ook een eigen draai geven aan onze vegetarische recepten. Vervang de rijst bijvoorbeeld door mie of ga ter variatie voor wokgroenten zoals prei, peultjes en gele wortel.
Ingrediënten
Basis ingrediënten
- 400 gram snelkookrijst
- 2 komkommers
- 1 stronk paksoi
- 250 gram champignons
- 3 bosuitjes
- sojasaus/woksaus naar smaak
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Voor de omelet
- 4 eieren
Dit heb je vast al in huis
- zonnebloemolie
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Kook de rijst volgende de bereidingswijze
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin
- Snijd de komkommers in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes
- Snijd de paksoi, champignons en bosui
Omeletje bakken
- Kluts de eieren in een kom met een snufje zout
- Bak de eieren tot een omelet en snij deze in reepjes
Wokken
- Paksoi en champignons 2 minuten bakken
- Komkommer en bosui toevoegen, 1 minuut bakken
- Sojasaus toevoegen
Serveren
- Schep de rijst op de borden
- Verdeel de groenten over de rijst
- Aftoppen met sesamzaadjes en omelet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!