Linguine met tomaten-truffelsaus en zwarte olijven

Het is natuurlijk makkelijk om elke keer voor pasta met tomatensaus en kaas te kiezen, maar dat maakt vegetarisch eten wel een beetje saai. Gelukkig zijn een paar kleine toevoegingen vaak genoeg om een verrassende draai aan een recept te geven. Een beetje truffelpasta maakt die doodgewone tomatensaus bijvoorbeeld al een stuk spannender. Serveer met zwarte olijven en geniet van een simpele, maar smakelijke vegetarische maaltijd uit de Italiaanse keuken.
Ingrediënten
- 350 gram linguine “gewone” spaghetti volstaat ook, maar lignuine is weer eens wat anders
- 400 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 uit (kleine)
- 2 eetlepels truffelpasta
- verse basilicum (naar smaak)
- zwarte olijven (naar smaak)
- zout
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur voor de linguine.
- Snijd het teentje knoflook in kleine stukjes en versnipper de ui. Bak in een laagje olie in een pan.
- Snijd de kerstomaatjes doormidden en voeg toe. Laat koken op een laag vuur met de deksel op de pan zodat de saus niet droog wordt. Laat even pruttelen.
- Voeg een snufje zout, de truffelpasta en eventueel kleine stukjes basilicum aan de tomaten toe. Haal van het vuur.
- Kook de linguine beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de gekookte linguine af en voeg direct toe aan de tomaten-truffelsaus. Meng met beleid door elkaar.
- Serveer met zwarte olijven en eventueel een stuk ciabatta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!