Linzencurry

Net als de meeste curry’s is ook deze linzencurry een snel en voedzaam vegetarisch gerecht. Hoewel de ingrediëntenlijst misschien aan de lange kant lijkt, is het bereiden van dit recept ontzettend simpel. Zelfs de currypasta zou je redelijk eenvoudig zelf kunnen maken, al heb je daar wel een breed scala aan kruiden voor nodig. Daarom hebben wij gekozen voor kant-en-klare currypasta met wat garam masala, dat van zichzelf een uitgebalanceerd kruidenmengsel is. Je koopt deze ingrediënten gewoon bij de supermarkt. Zo blijft deze linzencurry een simpel én toegankelijk vegetarisch recept.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipepertje
- 1.5 eetlepel garam masala kruiden
- 2 eetlepels currypasta
- snufje kaneel
- 1 zoete aardappel (grote)
- 2 paprika's
- 3 tomaten
- 2 blikken linzen (800 gram)
- 300 milliliter kokosmelk
- ½ citroen
- peterselie
- zonnebloemolie
- zout
Serveren met (kies wat je lekker vindt)
- rijst
- naanbrood
- papadums
Instructies
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verhit een laagje olie in een pan en bak de zoete aardappel op laag vuur in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Hak ondertussen de ui, teentjes knoflook en het chilipepertje fijn en fruit deze aan in een tweede pan. Voeg de garam masala en kaneel toe en bak mee.
- Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg deze samen met de currypasta toe aan het ui mengsel. Giet de kokosmelk erbij en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
- Voeg als laatste de zoete aardappelblokjes en uitgelekte linzen toe. Bak het geheel nog een paar minuten.
- Breng de linzencurry op smaak met zout, knijp er wat citroensap over en garneer met peterselie. Serveer de curry met rijst, naanbrood of papadums.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!