Maaltijd omelet
Deze flinke omelet is een supersnel vegetarisch gerecht voor avonden waarop je het liefst zo snel mogelijk aan tafel zit. Kwestie van klutsen, vullen, dubbelklappen en binnen 5 minuten schuif je een goed gevulde omelet op je bord. Ook met dit recept kun je weer lekker variëren met de vulling. Omdat elke omelet apart gebakken wordt, zou iedereen zelfs zijn eigen ingrediënten kunnen kiezen. Ga je voor een gezonde groentemix of wordt het een omelet met smeuïge kaas? In onderstaand vegetarisch recept kiezen wij voor een beetje van allebei.
Ingrediënten
- 12 eieren
- scheutje melk
- 1 rode ui
- 250 gram kerstomaatjes
- 150 gram feta
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verhit een laagje olie in een pan. Kluts drie eieren met een scheutje melk los met een garde. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Bak de geklutste eieren op laag vuur. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en snijd de ui in ringen.
- Verdeel een (vierde) deel van de tomaatjes en uienringen over de helft van de omelet. Verkruimel er wat feta overheen. Klap de omelet dubbel met een spatel en laat nog even bakken op hoog vuur tot de binnenkant nog wat meer stolt en de feta smelt.
- Herhaal de stappen voor de overige omeletten en serveer direct, bijvoorbeeld met dikke plakken brood.
Notities
Tip:
Variatietips nodig? Daar gaan we: spinazie, paprika, champignons, prei, olijven, mozzarella, geraspte kaas, afgetopt met pijnboompitten, peterselie of bieslook? We zeiden het al, qua vulling en toppings kun je in dit geval eigenlijk geen misser maken.
Variatietips nodig? Daar gaan we: spinazie, paprika, champignons, prei, olijven, mozzarella, geraspte kaas, afgetopt met pijnboompitten, peterselie of bieslook? We zeiden het al, qua vulling en toppings kun je in dit geval eigenlijk geen misser maken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!