Maaltijdloempia’s

Maaltijdloempia’s
Zelf loempia’s maken is minder moeilijk dan je misschien denkt en heeft één groot voordeel: je bepaalt zelf waarmee je ze vult. Zonder vlees, met lekker veel groenten en bereid in de oven zijn deze vegetarische maaltijdloempia’s bovendien een stuk gezonder dan die Van De Chinees. Wie even geen calorieën telt kan de loempia’s natuurlijk ook frituren voor een extra knapperig resultaat.
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Gerecht soort Ovengerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chinese kool (of witte kool)
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • bakje taugé
  • 200 gram eiernoedels (of glasnoedels)
  • 8 loempiavellen
  • scheutje sojasaus
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • sweet chilisaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de groenten schoon. Snijd de prei in ringen en de kool en wortelen in smalle reepjes. Hak het teentje knoflook fijn.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan. Fruit het teentje knoflook kort. Voeg daarna de gesneden groenten en de taugé toe en bak een paar minuten.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken en doe de noedels in de pan bij de groenten. Breng op smaak met een scheutje sojasaus, wat peper en eventueel zout.
  • Leg een loempiavel uit en bestrijk met wat olie. Plak er een tweede vel bovenop. Leg ongeveer een kwart van de vulling in een verticale strook in het midden van het deeg.
  • Vouw de onderste en bovenste rand naar binnen, zodat de vulling deels bedekt is met het deeg. Bestrijk de randen opnieuw met wat olie en vouw de loempia’s op. Zorg ervoor dat alle randen mooi gesloten zijn. Herhaal tot je vier maaltijdloempia’s hebt gevuld.
  • Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en krokant. Serveer met sweet chilisaus om lekker in te dippen.

Notities

Tip:
Geef je graag een eigen draai aan vegetarische recepten? Deze maaltijdloempia’s zijn eenvoudig naar eigen smaak aan te passen, want met de vulling kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van spinazie, boontjes of reepjes omelet?
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept