Macaroni met kaas en broccoli

Zin in comfort food? Dan word je vast blij van dit recept voor macaroni met kaas (mac ’n cheese) en broccoli. De combinatie van pasta met (veel!) smeuïge kaas, romige bechamelsaus én een krokant korstje maakt deze ovenschotel de ultieme guilty pleasure. Hoewel de Amerikanen er ook nog graag hamblokjes (of spekjes, worst, kip…) doorheen gooien, kun je deze romige ovenschotel ook prima vegetarisch eten. Voor ons geen vlees, maar broccoli. Zo krijg je toch nog je dagelijkse portie groente binnen. Ook fijn: deze vegetarische maaltijd staat in ongeveer een half uur al op tafel.

Nodig voor vier personen:
300 gram macaroni
1 grote stronk broccoli
50 gram boter
60 gram bloem
600 ml volle melk
1 ei
1 eierdooier
150 gram cheddar
150 gram parmezaan
snufje nootmuskaat
peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook gaar.

Kook de macaroni in een ruime pan met water en zout. Giet na 5 tot 6 minuten af. De macaroni gaart straks verder in de oven.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat een minuut of 3 garen in de pan. Giet de melk er beetje bij beetje bij. Blijf roeren tot er een gladde bechamelsaus ontstaat. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout.

Klop het ei en de dooier los. Voeg wat bechamelsaus toe aan het ei en klop weer los. Giet dit mengsel bij de saus. Voeg de kaas en broccoli toe. Roer door totdat alle kaas is opgenomen. Schep vervolgens de macaroni erbij.

Schep het mengsel in een ovenschaal. Zet voor circa 20 minuten in de oven. De mac ’n cheese is klaar als er een mooi bruin korstje op zit.

Tips:
Eens zin in iets anders? Mac ’n cheese is ook heel lekker met spinazie, paprika of courgette.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.