Mie met pittige tofu
Mogen vegetarische recepten van jou (en de rest van het gezin) best een beetje pittig zijn? Probeer dan deze mie met spicy tofu eens. Dit vegetarische gerecht met pit is makkelijk te maken, maar trek wel even wat tijd uit om de tofublokjes te marineren. Voor het lekkerste resultaat laat je de marinade namelijk zeker een uur intrekken. Het is daarom slim om deze stap al van te voren uit te voeren, bijvoorbeeld ’s morgens, zodat je ’s avonds alsnog binnen een half uur aan tafel zit.
Ingrediënten
- 200 gram naturel tofu
- 100 milliliter ketjap manis
- 2 eetlepels sambal manis (liever minder spicy? ga dan voor 3 theelepels)
- 600 gram sperziebonen
- 300 gram eiermie
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- sesamzaadjes
- zonnebloemolie
Instructies
- Laat de tofu uitlekken, snijd in kleine blokjes en doe in een schaal. Giet en schep de ketjap en sambal erbij en laat een uur intrekken.
- Zet een pan met water op en snijd de eindjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten, giet af en spoel af met koud water.
- Bereid ondertussen de eiernoedels volgens de instructies op de verpakking, bijvoorbeeld door ze kort in kokend water te leggen. Spoel af onder de kraan en laat uitlekken.
- Verwarm een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan of wok. Hak de teentjes knoflook fijn en bak kort in de olie. Voeg de tofublokjes met de marinade toe en bak al omscheppend bruin en knapperig.
- Schep de mie en de sperziebonen erbij en bak enkele minuten tot alles lekker warm is. Snijd de lente-ui in ringen
- Verdeel de mie over vier borden en garneer met de lente-uit en sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!