Noedels met edamame

Je kent edamame vast wel als je gek bent op sushi, of misschien ben je deze felgroene sojaboontjes al in een van onze andere vegetarische recepten tegengekomen. Besprenkeld met een beetje zout zijn ze heerlijk als bijgerecht of als gezonde snack. Je kunt deze peulvrucht echter ook prima in een hoofdgerecht verwerken, en echt niet alleen in poké bowls. Vegetarische noedels met edamame, anyone?
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Gerecht soort Wokken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram udom noedels (of andere noedels)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 300 gram edemame (uit blik is makkelijk)
  • 3 bosuitjes
  • 1 struik paksoi
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sesamolie (of zonnebloemolie)

Instructies
 

  • Bereid de udoen noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Snijd het teentje knoflook en het stukje gember fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en de paksoi in stukken. Rasp de wortel. Dop eventueel de boontjes (je kunt ook al gedopte edamame gebruiken).
  • Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan of wok. Roerbak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de edamame, paksoi, bosuitjes en wortel toe en bak 3 minuten mee. Schep de udon noedels bij het groentemengsel en roerbak het geheel nog 2 minuten, zodat de noedels goed doorwarmen. Breng op smaak met een scheutje sojasaus en serveer direct uit.

Notities

Tip:
Bovenstaand recept is een basisrecept voor snelle noedels met edamame en enkele andere groenten. Je kunt dit vegetarische gerecht eenvoudig naar eigen smaak verder aankleden. Garneer bijvoorbeeld met pinda’s of sesamzaadjes, of voeg verse munt, koriander en/of een rood chilipepertje toe voor wat extra smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept