Noedels met roerbakgroenten

Noedels met roerbakgroenten

Dit vegetarische recept voor noedels met roerbakgroenten is snel, gezond én kidsproof. Deze noedels staan namelijk in ongeveer 20 minuten op tafel, bevatten lekker veel groenten en zijn niet zo spicy als sommige andere vegetarische recepten uit de Aziatische keuken. Is jouw kind geen fan van (veel soorten) groente? Dan kies je uiteraard voor de groenten die wél in de smaak vallen. Zelfs als er in dat geval enkel broccoli en sperziebonen overblijven zijn de noedels nog steeds een makkelijk en geslaagd recept voor het hele gezin.

Nodig voor vier personen:
300 gram woknoedels
2 teentjes knoflook
2 centimeter verse gember
1 broccoli
1 paprika
200 gram sperziebonen
200 gram champignons
bakje taugé
bakje gebakken uitjes
handje cashewnoten
chilisaus
zonnebloemolie

Aan de slag:
Zet een pan water op voor de noedels. Was de groenten en snijd in stukjes. Snijd de teentjes knoflook en het stukje gember fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook en gember ongeveer 2 minuten op laag vuur.

Voeg de gesneden groenten en de taugé in delen toe. Schenk de helft van de sojasaus erbij en roerbak de groenten in 5 tot 7 minuten op hoog vuur gaar en knapperig.

Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep door de groenten. Roer goed door elkaar en giet de rest van de sojasaus erbij.

Verdeel de noedels over vier borden en garneer met gebakken uitjes en/of cashewnoten. Serveer met chilisaus.

Tip:
Je kunt de verse groenten uiteraard vervangen door een zak voorgesneden wokgroente om dit gerecht zo nóg sneller en eenvoudiger te bereiden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.