Ovenschotel met boontjes

Vind je de sperzieboon maar een suffe groente? In een ovenschotel worden die saaie boontjes net even spannender, terwijl de bereiding van zo’n schotel helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Deze ovenschotel met boontjes, aardappels en tomatensaus is bijvoorbeeld een supereenvoudig te maken vegetarisch recept. Het laagje kaas bovenop maakt deze maaltijd helemaal af. Mooi meegenomen: deze ovenschotel is ook een geliefd vegetarisch gerecht bij veel kinderen.
Nodig voor vier personen:
- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes (of snijd en kook zelf aardappels)
- 800 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 milliliter passata
- 100 gram geraspte kaas
- snufje oregano of Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 eetlepels olie
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Snijd de eindjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook 5 à 10 minuten voor. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Verhit een laagje olie in een pan. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit in de olie en giet de passata erbij. Laat even pruttelen en breng op smaak met peper, zout en oregano.
Roer de gehalveerde sperziebonen door de tomatensaus. Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel over de bodem. Bedek met een laagje aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schotel circa 20 minuten in de oven en serveer direct.
Tips:
Houd je van vegetarisch gehakt? Het is lekker om dat in de tomatensaus van deze ovenschotel te verwerken.
Wil je een avondje koolhydraatarm eten? Vervang de aardappels dan door champignons, kookroom, roomkaas en eventueel vegetarische spekreepjes. De passata kun je achterwegen laten.
Makkelijk en lekker recept, je hebt er een flinke ovenschaal bij nodig.
Een lekker en makkelijk recept. Wel lekker om er iets aan toe te voegen zoals de vegetarische gehakt of nog beter: de Aubergine schnitzels