Penne met geitenkaas en walnoten

Fan van geitenkaas en walnoten? Je eet deze klassieke smaakcombinatie misschien wel eens in een salade, quiche of bladerdeeghapje, maar wist je dat je met deze ingrediënten ook een heerlijke pasta kunt bereiden? Penne met geitenkaas en walnoten is een simpel vegetarisch gerecht om je vingers bij af te likken. De gesmolten geitenkaas, milde smaak van walnoot en pasta met een lekkere bite… Een geslaagde combinatie, als je het ons vraagt. En de bereidingstijd? Slechts zo’n 20 minuten. Lekker, eenvoudig én snel dus. Een vegetarisch recept naar ons hart, die penne met geitenkaas en walnoten.

Nodig voor vier personen:
300 gram penne
120 gram geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
20 gram boter
1 fijngesneden sjalot
1 eetlepel melk of kookroom
klein bosje bieslook
50 gram gehakte walnoten
snufje zout en peper
geraspte parmezaan naar smaak

Aan de slag:
Fruit de fijngesneden sjalot in een pan met de boter en olie. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de geitenkaas en melk of kookroom toe aan de sjalot. Laat rustig zacht worden terwijl je roert.

Voeg de gehakte walnoten en geknipte bieslook toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Giet de pasta al dente af en roer door de saus van geitenkaas en walnoot.

Roer tot slot de geraspte parmezaan door de pasta. Serveer onmiddellijk, eventueel afgetopt met kleine stukjes walnoot.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.