Pindasoep

Vandaag op het menu: vegetarische pindasoep met een oosters tintje. Deze snelle soep is eenvoudig te bereiden en is vaak geliefd bij het hele gezin (want: pindakaas!). Hoewel er in het traditionele gerecht kip wordt gebruikt, mis je dit vlees nauwelijks in deze vegetarische variant. De pindakaas, sambal, ketjap, rijst en verschillende groenten zorgen ervoor dat deze maaltijdsoep voldoende smaak én vulling heeft.

Nodig voor vier personen:
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
olijfolie
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
250 gram soepgroenten
40 gram witte rijst
150 gram pindakaas
1 eetlepel ketjap
1 theelepel sambal
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
handje taugé
handje pinda’s

Aan de slag:
Snijd de prei in halve ringen en hak de ui en teentjes knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak de gesneden prei, ui en knoflook kort.

Giet 1,5 liter kraanwater in de pan en los de groentebouillonblokjes hierin op. Voeg de rijst en soepgroenten toe en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.

Voeg de pindakaas toe en laat al roerend smelten. Doe de ketjap, sambal en gemalen koriander erbij.

Rooster de pinda’s kort in een koekenpan. Garneer de soep met wat taugé en de geroosterde pinda’s. Serveer met kroepoek, brood en/of een frisse (komkommer)salade.

Tip:
Veel van onze vegetarische recepten kun je naar eigen smaak aanpassen, zo ook deze pindasoep. Je hebt bijvoorbeeld zelf in de hand hoe pittig je dit gericht maakt. Met net wat meer sambal en een rood pepertje krijg je een lekkere spicy soep, terwijl je de soep juist ook kunt garneren met taugé (zoals in ons recept) en komkommer ter verkoeling.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *