Pizzarolletjes met koolsla

Pizzarolletjes, dat zijn toch borrelhapjes? Kan, maar geserveerd met koolsla kunnen ze ook prima door voor een snel en makkelijk vegetarisch gerecht. Voor het ultieme gemak kiezen we hier voor kant-en-klaar pizzadeeg, maar dat kun je natuurlijk ook zelf bereiden (bijvoorbeeld volgens ons recept voor plaatpizza). Beleggen, rollen, bakken en voilà: knapperige pizzarolletjes waar het hele gezin blij van wordt. Een ideaal vegetarisch recept voor als je eens (extra) weinig tijd hebt en zin hebt in iets makkelijks.

Nodig voor vier personen:
Voor de pizzarolletjes:
Kant-en-klaar pizzadeeg met een potje tomatensaus
1 bol mozzarella
1 uitje
1 gele of rode paprika

Voor de koolsla:
1/2 witte kool
2 wortelen
handje rozijnen
1 frisse appel
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
scheutje azijn (bijvoorbeeld appelcider azijn of witte wijnazijn)
peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220 graden (de precieze temperatuur kan per pizzadeeg verschillen, dus kijk dit even na op de verpakking).

Rol het deeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer de tomatensaus gelijkmatig uit over het deeg. Laat aan de bovenkant een rand vrij.

Snijd de mozzarella, ui en paprika in stukjes. Verdeel gelijkmatig over de tomatensaus.

Rol het deeg op via de brede kant. Snijd de rol in +/- 16 gelijke rolletjes. Leg de rolletjes plat op het bakpapier.

Zet circa 20 minuten in de oven. Bereid ondertussen de koolsla.

Rasp de wortelen, snijd de kool in dunne reepjes en de appel in blokjes. Doe bij elkaar in een schaal. Voeg ook de rozijnen toe.

Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en azijn. De precieze hoeveelheid van deze ingedriënten hangt af van je eigen smaak, dus proef af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de dressing door de koolsla.

Tips:
Natuurlijk kun je dit recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. Geen fan van paprika? Dan laat je die toch gewoon achterwege. Of vervang de mozzarella door extra veel geraspte kaas. Het is jouw pizzafeestje. Ook lekker: pizzarolletjes met pesto.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.