Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Tussen onze snelle, makkelijke recepten mag een plaattaart niet ontbreken. Met een grote lap bladerdeeg en enkele toppings naar keuze flans je deze maaltijd zo in elkaar. Ideaal om restjes groente kwijt te raken (vrijwel alles is lekker op een plaattaart), maar je kunt natuurlijk ook netjes volgens een recept werken. Deze variant met pompoen en geitenkaas is een ideaal vegetarisch recept voor in het najaar. De zoete en hartige smaken vormen een goede combinatie die ook veel kinderen heel lekker vinden. Een simpel vegetarisch gerecht om op een doordeweekse dag met het hele gezin te delen.

Nodig voor vier personen:
600 gram pompoen
1 rol bladerdeeg (of 8 losse plakjes)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijm
2 eetlepels olijfolie
125 gram geitenkaas
2 eetlepels honing
50 gram rucola
Peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes niet groter dan 2 x 2 centimeter. Snipper de uien en hak de teentjes knoflook grof. Doe samen met de pompoen in een kom.

Voeg de olie en tijm bij de pompoen, ui en knoflook. Meng goed door elkaar. Voeg een snufje peper en zout toe.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om tot een opstaande rand. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Zet de plaattaart in de voorverwarmde oven. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas en de honing na 15 minuten over de plaattaart. Bak daarna nog 10 minuten tot hij mooi krokant is.

Garneer de plaattaart met rucola. Serveer met een soep of salade.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.