Portobello burgers

Ook als vegetariër snak je misschien soms naar een goede burger. Gelukkig zijn er genoeg plantaardige variaties op dierlijke producten om deze mee craving te stillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van portobello burgers, een eenvoudig vegetarisch gerecht voor op de grill of barbecue? Serveer op een vers hamburgerbroodje met de nodige toppings en je hebt een burger waar je direct je tanden in wilt zetten.

Nodig voor vier personen:
4 portobello’s
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
snufje Provençaalse kruiden
snufje peper en zout
4 hamburgerbroodjes
1 ui
1 rode paprika
paar blaadjes sla
4 plakken kaas
mayonaise

Aan de slag:
Meng de balsamico azijn, de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de Provençaalse kruiden door elkaar. Roer tot marinade.

Maak de portobello champignons schoon (bijvoorbeeld met een stukje keukenpapier) en verwijder de steel. Smeer de champignons in met de marinade. Bak in een hete grillpan of op de barbecue.

Snijd de ui in ringen en de paprika in stukjes. Smeer in met de marinade en gril even mee. Keer de portobello’s na ongeveer 5 minuten om en bak de andere kant bruin en zacht.

Snijd de broodjes doormidden en gril de binnenkanten kort op de grill. Beleg met de portobello, kaas, sla, ui, paprika en een laagje mayonaise.

Tips:
Serveer met (zoete aardappel) friet voor een completere maaltijd.

Dit is een vegetarisch recept dat je makkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Portobello burgers zijn bijvoorbeeld ook heel lekker met guacamole, halloumi of een gebakken eitje.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.