Quiche met wortel

Quiche met wortel

Nog zo’n makkelijk te bereiden vegetarisch recept waarvoor je slechts een paar ingrediënten nodig hebt: wortelquiche. Deze hartige taart is relatief gezond en het hele jaar door lekker. Heel geschikt als maaltijd voor op een doodgewone doordeweekse avond, al misstaat deze oranjekleurige quiche ook niet bij de paasbrunch of een feestelijk etentje. Snijd de quiche in flinke stukken en serveer met een frisse salade voor een compleet vegetarisch gerecht.

Nodig voor vier personen:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 700 gram wortelen
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels tijm
  • handje sesamzaad
  • peper en zout
  • boter (om mee in te vetten)

Aan de slag:
Leg het bladerdeeg uit en laat ontdooien. Zet een pan water op voor de wortelen en verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de wortelen schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg het bouillonblokje toe aan de pan en kook de wortelen hierin gaar. Giet af en pureer de wortelen.

Vet een springvorm (18-24 cm Ø, maar je kunt ook een quichevorm of ovenschaal gebruiken) in met boter. Bekleed met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan zodat het deeg een geheel wordt.

Klop de wortelpuree los met de eieren, geraspte kaas en tijm. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schep het mengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met wat sesamzaad. Bak in circa 30 minuten goudbruin in de oven.

Tip:
Wortelquiche is er in allerlei vormen. In plaats van een puree, kun je bijvoorbeeld ook voor in de lengte gesneden wortelen kiezen. Klop wat room door de eieren voor een lekker smeuïge vulling in de quiche.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *