Ratatouille

Zin in een Franse avond? Met ratatouille waan je je even in de Provence. Dit is een lekker rommelig vegetarisch gerecht waarin je van alles kunt verwerken. Ideaal voor als je wat restjes groente over hebt, al mogen basisingrediënten als aubergine, courgette, tomaat, ui en knoflook eigenlijk niet ontbreken in deze groentestoof. Een gezond en koolhydraatarm vegetarisch recept, dus. Bovendien is dit gerecht eenvoudig te bereiden en staat de ratjetoe al binnen 30 minuten op tafel. Bon appétit!

Nodig voor vier personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 6 tomaten
  • 4 takjes tijm (of 1 theelepel tijmpoeder)
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Aan de slag:
Verhit een laagje olie in een pan. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de tijm toe.

Snijd de aubergine, courgettes, paprika’s en tomaten in blokjes. Doe de blokjes aubergine, courgette en paprika in de pan en bak half gaar op hoog vuur. Roer goed door.

Draai het vuur wat lager en voeg de tomatenblokjes toe. Bak tot alle groenten gaar zijn.

Voeg de balsamico-azijn toe en laat een paar minuten pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:
Serveer er stokbrood bij om in Franse sferen te blijven. Ratatouille is ook lekker met geroosterd brood, aardappelpuree of een beetje pasta.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.