Spaanse groentetortilla

Vandaag een vegetarisch recept waarmee je je even in het het binnenland van Spanje waant: Spaanse tortilla’s. Niet te verwarren met die platte Mexicaanse “pannenkoeken”, want in Spanje is een tortilla een behoorlijk stevige aardappelomelet. Je kunt dit gerecht vrij basic houden met enkel ei, aardappel en ui, maar wij vullen ‘m met lekker veel groente. Snijd in punten en serveer met een salade voor een makkelijk vegetarisch gerecht, of eet de tortilla als tapa met andere Spaanse hapjes.

Nodig voor vier personen:
1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika
1 courgette
500 gram spinazie
250 gram voorgekookte aardappelschijfjes
6 eieren
50 milliliter melk
100 gram geraspte kaas
olijfolie om in te bakken
zout en peper

Aan de slag:
Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de courgette in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.

Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten. Haal de geslonken spinazie uit de pan en laat uitlekken in een zeef.

Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de aardappelschijfjes, paprika en courgette circa 4 minuten.

Kluts de eieren met de melk en meng de kaas erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de spinazie bij de groenten in de pan en schenk het eimengsel eroverheen. Draai de pan rond om het mengsel goed te verdelen.

Leg een deksel op de pan en bak de Spaanse tortilla in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Draai halverwege om met behulp van een groot bord zodat beide kanten goed gebakken zijn.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.